cript>Vandaag bevrijd ik mezelf
Vandaag bevrijd ik mezelf
30 december 2021 
in blogs

Vandaag bevrijd ik mezelf

Het lijkt wel een traditie te worden: rondom 4 en 5 mei wordt ik onrustig en dan komt er ineens een blog uit mijn toetsenbord die bij heel veel mensen resoneert. Zo ook tijdens het jubileumjaar van de bevrijding: '75 jaar vrijheid, zag ik overal staan.' Ik voelde het alleen heel anders. Ik schreef er deze blog over die ik 5 mei 2020 opLinkedIn plaatste.

Vandaag bevrijd ik mezelf

Vandaag neem ik mijn vrijheid weer terug. Ik wil me niet meer monddood voelen. Ik wil kunnen zeggen dat corona niet de enige ziekte is die er bestaat en dat ik altijd een hekel gehad heb aan dat levensgebeurtenissen ‘verslagen’ moeten worden, of ‘overwonnen’. Ik wil dat ik niet automatisch een vijand wordt als ik corona niet als vijand zie.

Ik wil kunnen zeggen dat het gemak waarmee een overheid haar burgers opsluit en wij daarnaar luisteren, me beangstigt. De keuze is misschien intelligent maar niet gehoord worden in het gesprek en uitgesloten worden is dom. De containers met glas ertussen zijn hele gezellige oplossingen om elkaar weer in de ogen te kunnen kijken maar wie heeft besloten dat het leven koste wat het kost, beschermd moest worden? Is dat niet eigenlijk een beetje sterven? Verzet via vragen.

De vragen die ik heb zijn nooit om gelijk te krijgen of om te overtuigen. Het zijn uitnodigingen om alles wat er is hardop te zeggen, het aan te kijken. Ik wil weer alle vragen hardop durven stellen. Waarom 75 jaar vrijheid vieren als dat niet meer kan?

Ik ben bereid en beschikbaar om alle vragen hardop te stellen en alle antwoorden te ontvangen.

Zo kijk ik het leven aan, zo ben ik vrij.

Over de schrijver

mis geen enkele blog

Deze post is onderdeel van de serie met tweewekelijkse inspiratiemails. Is de post naar je doorgestuurd? Meld je aan en krijg veel meer van dit soort inspiratie.
No opt-in form has been selected
Siets Bakker