fbpx

een online training in 5 delen

GRATIS Rake Vragen- kennismakingstraining

 

Denk jij dat alleen ff een vraag stellen jouw wereld gaat veranderen? Waarschijnlijk niet. Ik ook niet. Maar ik weet wel dat iedere vraag de potentie heeft de wereld te veranderen. Als je weet hoe ze te gebruiken. En COVID heeft deze skill alleen maar belangrijker gemaakt.

Dat wil ik graag met je delen. Ik heb daarom een gratis Rake Vragen-kennismakingstraining gemaakt die bestaat uit vijf korte video’s met steeds een praktische tip en een kleine oefening.

Deelname is gratis; je mailadres is wel nodig (ik zal er zorgvuldig mee omgaan, beloofd!).

Siets Bakker

P.S. Je hoeft niet eens hardop een vraag te stellen om iets te hebben aan de video’s 😉

 

Na aanmelding ontvang je een mail met een link naar het 1e deel van de gratis Rake Vragen Kennismakingstraining.
De andere vier delen volgen steeds 2 dagen later.

Over Rake Vragen

Het is heel simpel: om succesvol te zijn, moet je doorhebben hoe de verborgen verbindingen tussen mensen en waar zij bijhoren, lopen. Rake Vragen maken deze verborgen verbindingen zichtbaar. Door de vraag zelf en door wat jij doet als jij die vraag stelt.

Rake Vragen komt voort uit systemisch werk en zijn ontwikkeld door Siets Bakker.

Gratis Rake Vragen

Rake Vragen is niet geschikt

  • om elkaar te overtuigen van je eigen punt
  • als je niets wilt veranderen 
  • als je niet iets nieuws durft te proberen

om zaken vast te zetten

Rake Vragen is héél geschikt

  • om elkaar uit te nodigen en te ontdekken
  • om het nieuwe te verwelkomen
  • als je het soms durft om het niet te weten

om beweging te brengen

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens

Meteen grotere stappen zetten? Gebruik de tools!

Combineer deze gratis kennismaking

met de tools die je op weg helpen:

kaartenset

kaartenset Rake Vragen van Siets Bakker

app

app Rake Vragen van Siets Bakker

boek

boek Rake Vragen van Siets Bakker

Gratis Rake Vragen kennismakingstraining

De tekst schrijf ik medio augustus 2020. De eerste volledige lockdown ligt al weer een poosje achter ons, de lobbyisten van de kappers, de horeca en de sportscholen zijn tevreden, het RIVM en OMT zijn de onvoorwaardelijke acceptatie van hun adviezen en besluiten verloren. COVID is niet weg, het laait weer op, nu bij andere groepen.

Er is is héél erg veel nieuws over COVID. Heel veel meningen, vaak volledig tegengesteld. Een heel aantal persoonlijke ervaringen van mensen die ziek zijn geweest, van IC verpleegkundigen en van mensen die in verzorgingshuizen werken. Op dit moment ken ik niemand uit mijn directe omgeving die COVID heeft gekregen. En dan zijn er nog de voorspellingen over de effecten op de economie. Gaan we een grootschalige recessie of zelfs depressie in? Sommige economen lijken te jubelen bij de eerste tekenen van hun gelijk. Ik kan nog wel even doorgaan maar het punt is wel duidelijk.

Als ik luister naar alle berichten dan raak ik verlamd. Ik word angstig en onzeker. Ik kan het in mijn lichaam voelen: ik zet mijn adem vast.

Iedere keer als ik dit voel doe ik een stapje naar achteren. Dan denk aan dat beweging natuurlijker is dan stilstand. Ik kijk naar de berichten en vraag me af welke vanuit stilstand komen en welke beweging brengen. Dan kijk ik opnieuw: waar wordt gereageerd vanuit de bovenstroom? Waar is informatie uit de onderstroom?

Deze interne dialoog voer ik regelmatig, ik raak vaak overweldigd door alle berichtgeving. Ik wil me er ook niet voor afsluiten. Maar ik wil ook niet angstig door het leven gaan, angst is een vorm van vastzetten. De dialoog brengt mijn gedachten weer in beweging, ik kan weer uitademen.

Pas aan het einde van het tweede deel komen de vragen aan bod. Ik wil graag met deze gratis training bereiken dat je de concepten achter Rake Vragen ook een beetje kent, zodat je maximale bewegingsruimte krijgt en niet aan een vraag vastzit 😉

  1.