cript> systemische intensive voor ervaren en dappere professionals

systemische intensive

laat zien wie jij bent

4 thema's

in blokken van 2,5 dagen

8-10 deelnemers

kleine groep

8 inspirerende

senior trainers

3 unieke

portretten van jou

systemische intensive

van Siets Bakker

Haal je kennis op, stel jezelf bloot, neem de volgende stap en wordt er écht goed in. Maar het vraagt wel wat van je: namelijk om te laten zien wie je bent.

aanmelden
de volgende intensive start in het najaar van 2023
systemische intensive van Siets bakker

null

"Meer dan ooit tevoren zien we bestaande systemen piepen en kraken. Ze zijn weerbarstiger dan gedacht, de prijs die betaald wordt is pijnlijk en persoonlijk. Meer dan ooit tevoren kunnen systemische inzichten bijdragen aan levenskracht en gezondheid. Meer dan ooit zijn er systemische professionals nodig die het aankunnen. Dit is de oorsprong van deze intensive."


Siets Bakker

systemisch expert

In deze intensive

 • ontwikkel je de vaardigheden om met systemen te communiceren zonder dat je er materiaal, representanten of andere voorwaarden voor nodig hebt

 • kalibreer je je kennis: klopt het eigenlijk wel wat je denkt? Systemische kennis blijft zich ontwikkelen, we introduceren de nieuwste inzichten

 • kijk je de grote systemen aan. We breiden je draagvermogen ook. Je blijft overeind ook bij de thema's die je eigenlijk te groot en eng vindt

 • stop je met anderen te modelleren. We vinden jouw stijl, jouw stem en gaan die perfectioneren.

 • je moet je jezelf laten zien. Tussen de 4 blokken wordt jouw portret gemaakt door systemische kunstenaars. Een portret in beeld, een in geluid en een in beweging.

Intake

Na je aanmelding heb je een online intake met Siets Bakker. Je vertelt over wat je uit je deelname wilt halen, je achtergrond in systemisch werken en natuurlijk over de systemen die je persoonlijk zo goed kent. Samen maken jullie een leerplan en Siets begeleidt je hier het hele programma door op.

De 4 blokken van deze intensive

Informatie en energie

'Ga maar gewoon staan en dan merken we het wel'. We zeggen het zo gemakkelijk. Het is waar, er gebeurt altijd iets. Maar als werkelijk kundige systemische professional heb je wel wat meer tekst nodig dan dit. Waar komt de informatie vandaan en wat is de betrouwbaarheid? In dit blok gaan we verder bij waar je in je opleidingen gestopt bent: informatie en energie van systemen. Want er valt wel wat meer te ontdekken dan alleen aandacht te besteden aan je lichamelijke gewaarwordingen. 


De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Gemma Dral-van der Krogt en Demian Burgenik.

Systemische kennis kalibreren en vernieuwen

Iedereen die voor het eerst in contact komt met systemisch werken is overweldigd door de nieuwe mogelijkheden die zich openen. De gelaagdheid, het andere taalgebruik en de diepgang van systemisch werken raakt gemakkelijk ondergesneeuwd in de behoefte het te begrijpen en praktisch te maken. Je probeert het zo goed mogelijk te begrijpen maar heb je het nou écht goed begrepen? Klopt het wel? In dit blok kalibreren en vernieuwen we je systemische kennis. Je krijgt les van de besten.


De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Leanne Steeghs en Hilbrand Westra.

Grote systemen

Je kunt alleen werken met de systemen die je kunt dragen. Via je draagvermogen krijg je toegang tot deze systemen. De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd, met potentieel veel systemische ellende in de toekomst. Dichtbij huis maar ook maatschappelijk. We vergroten je draagvermogen door je bloot te stellen aan de grotere systemen die deel zijn van onze maatschappij, we onderzoeken waar jij makkelijk kunt zijn en waar het moeilijk voor je is. Het vergrote draagvermogen maakt je een sterkere systemische professional.


De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Kim Draijer en Monique Bolung.

Jouw eigen stijl

Al die kennis, al die vaardigheden, al die aanwezigheid vragen er natuurlijk om gedeeld te worden. Vaak lukt het tijdens je opleidingen nog wel om via bijvoorbeeld intervisie ruimte te creëren om je eigen stijl en stem te ontwikkelen maar in dit programma gaan we echt een paar stappen verder: je moet je eigen stijl ontwikkelen, precies zoals het bij jou past. Siets en Annelies weten wat dit vraagt. Zij dagen je uit, vullen je aan, staan met praktische tips naast je en zijn tegelijk superkritisch. Je maakt een megasprong.


De trainers van dit blok zijn Siets Bakker en Annelies Meijers.

De trainers

Siets Bakker
Siets is een expert in systemisch werken. Ze is scherp, doortastend en weet systemische informatie op een toegankelijke manier over te brengen. Zij zal bij alle trainingsdagen aanwezig zijn.
Gemma Dral-van der Krogt
Gemma heeft, zoals ze zelf zegt, 'meer zintuigen dan anderen'. Ze heeft hiermee gemakkelijk toegang tot informatie op de diepere systemische lagen. Ze leert je hoe ook jij hier toegang toe hebt.
Demian Burgernik
Demian heeft zich gespecialiseerd in het waarnemen van het veld. Hij leert je hoe je écht kunt waarnemen hoe een systeem reageert, hoe je gevoelig kunt worden voor de manier waarop systemen reageren.
Leanne Steeghs
Leanne en Siets hebben samen Systemisch Wijzer geschreven. Haar achtergrond als docent en in de topsport van sales maken van haar een geweldige opleider. Ze is scherp, precies en legt de lat, ook voor jou, lekker hoog. 
Hilbrand Westra
Hilbrand geldt als een van de meesters in systemisch werken, nationaal en internationaal. Hij beschouwt systemisch werk als een ambacht en daarmee is het zijn taak, het je goed te leren.
Monique Bolung
Monique werkt met grote systemen, van meerdere generaties, met verschillende culturele achtergronden. Zij is jouw gids om zelf in contact te komen met grotere systemen dan je al kent.
Kim Draijer
Kim is een senior allround ervaren systemisch professional. Zij heeft elk systeem wel eens ontmoet. Tijdens de intensive brengt ze je via kunst, taal en vorm in contact met veel verschillende soorten systemen.
Annelies Meijers
Annelies is een zeer ervaren teamcoach. Tijdens de lockdowns heeft ze op zeer innovatieve wijze, nieuwe werkvormen ontwikkeld. Zij zal je stimuleren je eigen stijl te vinden.

Er is nog méér

Jouw portret wordt maar liefst drie keer gemaakt. Steeds in een andere vorm. Door de ogen van de ander zie je jezelf.

"Als ik jou ontmoet, wat is er dan?"

Eliane Kunnen tekent of schildert  een systemisch portret van jou. Wat ze waarneemt in het gesprek vertaalt ze in kleur en vorm. Dit alles gewoon online terwijl jullie samen in gesprek zijn.

Eliane Kunnen
Basti Baroncini interviewt jou. Zijn vragen zijn als een spiegel, een waar de meeste mensen niet zo vaak in kijken. Je krijgt de opname van dit gesprek zodat je in deze spiegel kunt kijken.
Basti Baroncini
Peter Rombouts danst jou na het derde blok van jou. In een online ontmoeting maken jullie contact en Peter drukt wat daar aanwezig was, uit in zijn bewegingen. Je krijgt een video hiervan toegestuurd. 
Peter Rombouts

Tenslotte

's Morgens starten we voor het ontbijt met een half uurtje sporten of meditatie. Voor wie wil.


Op donderdagavond dineren we samen, op vrijdagavond is er ook een avondprogramma.

luxe verzorging

We verblijven op bij een fijn hotel, lekker in een bosrijke omgeving. Je hebt een luxe kamer inclusief bad voor jou alleen.

volledig inclusief

Je deelname is inclusief alle maaltijden vanaf het diner op donderdag tot en met de lunch op zaterdag. Je hoeft nergens voor te zorgen of aan te denken.

Voorwaarden en voorbereiding

Deze intensive is bedoeld voor professionals die al een systemische scholing hebben gehad en eraan toe zijn om de volgende stap te maken.


Alle basiskennis wordt bekend verondersteld. Het programma is gebaseerd op een analyse van het verschil tussen 'gewoon goede systemische professionals' en de 'écht goede systemische professionals', zeg maar de mensen die we graag en vaak aanbevelen.


Na je aanmelding heb je een online intake met Siets Bakker. Samen stellen jullie een persoonlijk leerplan op. Dit leerplan is de basis voor de begeleiding tijdens de intensive.


We werken in een kleine groep van maximaal10 mensen, we zorgen dat we je goed leren kennen en dat jij precies dat aangereikt krijgt wat past bij waar jij bent.


De overnachtingen zijn deel van het programma. Het is jouw moment om te rusten en afstand te nemen van je dagelijkse systemen. Ieder blok is er ook een avondprogramma. 

data en tijden

blok 1: informatie en energie

21, 22 en 23 september 2023

blok 2: systemsiche kennis kalibreren en vernieuwen

26, 27 en 28 oktober 2023

blok 3: grote systemen

30 november, 1 en 2 december 2023

blok 4: jouw eigen stijl

4, 5 en 6 januari 2024

voordeligste keuze

betaal in één keer

€7.595,-

eenmalig
 • intake waarin we jouw persoonlijke leerplan opstellen
 • 4 blokken van 2,5 dagen
 • inclusief 4 keer 2 overnachtingen in luxe kamer voor jou alleen
 • volledig verzorgd: 2 x diner, 2 x ontbijt en 2 x lunch per blok
 • 3 keer een portret van jezelf: een geschilderd portret, een gesproken portret en een bewogen portret
 • eenmalige betaling van € 7.595 exclusief 21% BTW
                   

systemische intensive

Ik wil graag meedoen maar kan niet op alle dagen. Kan ik het inhalen?

Nee helaas niet. In deze intensive trek je als groep met elkaar op, we maken een sterk systeem dat ook na de intensive via de intervisie met elkaar in contact blijft.

Hoe werkt dat precies met die portretten?

Je maakt zelf een afspraak met Anne, Basti en Peter. Dat gaat heel gemakkelijk via een planningstool. Alledrie maken ze contact met jou, je hebt een ontmoeting en zij geven die ontmoeting vorm in een schilderij, een interview en een video waarin Peter danst wat hij in jou ontmoet heeft.

Ik wil echt een kamer alleen. Kan dat?

Ja natuurlijk. Dit is een luxe intensive. Iedereen heeft een kamer voor zichzelf waar je je terug kunt trekken. Ook het sanitair is privé.

Kan mijn deelname een therapie of coachingsttraject vervangen?

Nee. Ongetwijfeld komen we tijdens de intensive een paar persoonlijke vraagstukken tegen. Daar werken we mee maar met de intentie om jouw kwaliteit als systemische professional te verhogen. Als je denkt dat je eerst nog wat persoonlijk proceswerk te doen hebt, kun je je beter volgend jaar aanmelden.

Ik vind het nogal duur. Kan ik korting krijgen?

Het is een intensive in alle betekenissen van het woord. Wij zorgen ervoor dat alles optimaal geregeld is. Dat laat geen ruimte voor een korting. Als de prijs te hoog is voor je kun je beter niet meedoen.

Ik twijfel of ik voldoende systemische achtergrond heb en/of deze intensive aansluit bij wat ik wil leren. Kan ik dit met jullie bespreken?

Ja. Als je nog niet zeker weet of deze intensive bij je past of je wilt meer informatie, maak dan een afspraak met Siets Bakker. Dat kan via deze link: https://calendly.com/sietsbakker/voorgesprek-systemische-intensive

Ik zie verschillende trainers staan. Hoe is de kwaliteit en continuïteit geborgd?

Siets Bakker is de hoofdtrainer. Zij is er altijd bij. Op de donderdagmiddag start je met haar samen. Op de vrijdag is er een gasttrainer die samen met Siets de dag verzorgd, op de zaterdag is er een andere gasttrainer. Zo krijg je zowel continuïteit als veel verschillende ervaringen met verschillende mensen die ieder hun eigen invulling geven aan deze kennis.

Wat kan ik na mijn aanmelding verwachten?

Kies bij je aanmelding of je in één keer, in drie termijnen of in 6 termijnen wilt betalen. Na voltooiing van je aanmelding krijg je een mail met een bevestiging en een factuur. Siets neemt contact met je op om je welkom te heten en samen plannen jullie vast het intakegesprek.