systemische intensive

de systemische intensive is een uitdagend en vernieuwend programma

“Al doe je de rest van de leven nog maar één opleiding, laat het dan deze zijn.”

Martje Kemperman – deelnemer intensive najaar 2023

siets bakker nodigt je uit voor de systemische intensive

Systemische Intensive

We gaan verder waar je systemische opleiding gestopt is.

aanbod

systemische intensive

Breng jezelf naar het volgende niveau. Siets Bakker en haar team van ervaren trainers hebben een uniek en uitdagend programma samengesteld.

Vergroot je je draagvermogen en perfectioneer je eigen stijl als systemisch professional.

Ontdek de nieuwste inzichten in systemische kennis, kalibreer wat jij al weet en werk voortaan ook met de grote systemen.

0
thema's

in blokken van 2,5 dagen

0
deelnemers

kleine groep

0
inspirerende

senior trainers

0
unieke

portretten van jou

de verdubbelaar

in deze intensive

“Meer dan ooit tevoren zien we bestaande systemen piepen en kraken. Ze zijn weerbarstiger dan gedacht, de prijs die betaald wordt is pijnlijk en persoonlijk. Meer dan ooit tevoren kunnen systemische inzichten bijdragen aan levenskracht en gezondheid. Meer dan ooit zijn er systemische professionals nodig die het aankunnen. Dit is de oorsprong van deze intensive.”

de inhoud

systemische intensive

intake met Siets Bakker

Na je aanmelding heb je een online intake met Siets Bakker. Je vertelt over wat je uit je deelname wilt halen, je achtergrond in systemisch werken en natuurlijk over de systemen die je persoonlijk zo goed kent. Samen maken jullie een leerplan en Siets begeleidt je hier het hele programma door op.

blok 1: informatie en energie

‘Ga maar gewoon staan en dan merken we het wel’. We zeggen het zo gemakkelijk. Het is waar, er gebeurt altijd iets. Maar als werkelijk kundige systemische professional heb je wel wat meer tekst nodig dan dit. Waar komt de informatie vandaan en wat is de betrouwbaarheid? In dit blok gaan we verder bij waar je in je opleidingen gestopt bent: informatie en energie van systemen. Want er valt wel wat meer te ontdekken dan alleen aandacht te besteden aan je lichamelijke gewaarwordingen.

De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Gemma Dral en Demian Burgenik.

Visueel portret

Eliane Kunnen maakt een acquarel van hoe ze jou ontmoet.

blok 2: kennis kalibreren en vernieuwen

Iedereen die voor het eerst in contact komt met systemisch werken is overweldigd door de nieuwe mogelijkheden die zich openen. De gelaagdheid, het andere taalgebruik en de diepgang van systemisch werken raakt gemakkelijk ondergesneeuwd in de behoefte het te begrijpen en praktisch te maken. Je probeert het zo goed mogelijk te begrijpen maar heb je het nou écht goed begrepen? Klopt het wel? In dit blok kalibreren en vernieuwen we je systemische kennis. Je krijgt les van de besten.

De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Leanne Steeghs en Elmer Hendrix.

Auditief portret

Basti Baroncini interviewt jou. Zijn vragen laten je zeggen wie je (ook) bent. Het interview wordt opgenomen, de opname is voor jou.

dag 3: de grote systemen

Je kunt alleen werken met de systemen die je kunt dragen. Via je draagvermogen krijg je toegang tot deze systemen. De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd, met potentieel veel systemische ellende in de toekomst. Dichtbij huis maar ook maatschappelijk. We vergroten je draagvermogen door je bloot te stellen aan de grotere systemen die deel zijn van onze maatschappij, we onderzoeken waar jij makkelijk kunt zijn en waar het moeilijk voor je is. Het vergrote draagvermogen maakt je een sterkere systemische professional.

De trainers van dit blok zijn Siets Bakker, Thomas Quartier en Monique Bolung.

Portret in beweging

Peter Rombouts danst jou. Na jullie online ontmoeting danst hij hoe jouw systeem en de systemen die jij meebrengt zich aan hem toonden.

dag 4: jouw eigen stem en stijl

Al die kennis, al die vaardigheden, al die aanwezigheid vragen er natuurlijk om gedeeld te worden. Vaak lukt het tijdens je opleidingen nog wel om via bijvoorbeeld intervisie ruimte te creëren om je eigen stijl en stem te ontwikkelen maar in dit programma gaan we echt een paar stappen verder: je moet je eigen stijl ontwikkelen, precies zoals het bij jou past. Siets en Paul weten wat dit vraagt. Zij dagen je uit, vullen je aan, staan met praktische tips naast je en zijn tegelijk superkritisch. Je maakt een megasprong.

De trainers van dit blok zijn Siets Bakker en Paul Zonneveld.

je trainers

Siets Bakker

Siets Bakker

Siets is een expert in systemisch werken. Ze is scherp, doortastend en weet systemische informatie op een toegankelijke manier over te brengen. Ze is de organisator en drijvende kracht van deze intensive.

Gemma Dral

Gemma Dral

Gemma heeft, zoals ze zelf zegt, 'meer zintuigen dan anderen'. Ze heeft hiermee gemakkelijk toegang tot informatie op de diepere systemische lagen. Ze leert je hoe ook jij hier toegang toe hebt.

Demian Burgenik

Demian Burgenik

Demian heeft zich gespecialiseerd in het waarnemen van het veld. Hij leert je hoe je écht kunt waarnemen hoe een systeem reageert, hoe je gevoelig kunt worden voor de manier waarop systemen reageren.

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

Leanne en Siets hebben samen Systemisch Wijzer geschreven. Haar achtergrond als docent en in de topsport van sales maken van haar een geweldige opleider. Ze is scherp, precies en legt de lat, ook voor jou, lekker hoog.

Elmer Hendrix

Elmer Hendrix

Elmer heeft duizenden systemische professionals opgeleid. Hij is lekker uitgesproken in hoe het werkt en wat erbij hoort. Hij doet het voor en vertelt heel precies wat zijn afwegingen zijn. En vraagt je vervolgens om het zelf te doen.

Monique Bolung

Monique Bolung

Monique is een zeer ervaren teamcoach en trainer. Zij is een van de toonaangevende namen op het gebied van transcultureel werk: over wat het betekent als je je niet op je plek voelt. Een onderwerp actueler dan ooit tevoren.

Thomas Quartier

Thomas Quartier

Thomas was in het eerste coronajaar 'theoloog des vaderslands'. Als monnik is hij expliciet deel van een veel groter systeem, als hoogleraar weet hij hoe je grenzen in je denken en voelen kunt uitdagen en verleggen.

Paul Zonneveld

Paul Zonneveld

Paul is een internationaal executive coach en leadership consultant. Hij is het echt. Met wortels in fysiotherapie, sales en business development en gevoed door systemisch werken en sjamanisme, heeft hij zijn eigen stem gevormd.

portret

Maar er is nog méér. Het gaat namelijk niet alleen om het aankijken van systemen, van je kennis en van wat er is. Je laat ook naar jou kijken.

In deze intensive wordt er drie keer een portret van jou gemaakt. Drie keer laat een ander je weten wat hij of zij ontmoet in de ontmoeting met jou.

De portretmakers zijn systemisch geschoold en drukken zich elk anders uit. Eliane kijkt naar je, zij schildert jouw zielsportret. Basti luistert naar je, hij interviewt jou. Peter laat zich door jou bewegen, bij danst jou.

“Als ik jou ontmoet, wat is er dan?”

Eliane Kunnen

Eliane Kunnen

Eliane Kunnen tekent of schildert een systemisch portret van jou. Wat ze waarneemt in het gesprek vertaalt ze in kleur en vorm. Dit alles gewoon online terwijl jullie samen in gesprek zijn.

Basti Baroncini

Basti Baroncini

Basti Baroncini interviewt jou. Zijn vragen zijn als een spiegel, een waar de meeste mensen niet zo vaak in kijken. Je krijgt de opname van dit gesprek zodat je in deze spiegel kunt kijken.

Peter Rombouts

Peter Rombouts

Peter Rombouts danst jou na het derde blok van jou. In een online ontmoeting maken jullie contact en Peter drukt wat daar aanwezig was, uit in zijn bewegingen. Je krijgt een video hiervan toegestuurd.

Luxe verzorging

We verblijven in een fijn hotel, aan het strand in Den Haag. Je hebt natuurlijk een kamer voor jou alleen.

systemische intensive

Volledig inclusief

Je deelname is inclusief alle maaltijden vanaf het diner op donderdag tot en met de lunch op zaterdag. Je hoeft nergens voor te zorgen of aan te denken.

systemische intensive

data tijden

systemische intensive

afstemmen in de systemische intensive

blok 1: informatie en energie

12, 13 en 14 september

We starten op 12 september om 14:00 en eindigen op 14 september rond 17:00

kennis kalibreren en vernieuwen in de systemische intensive

blok 2: systemische kennis kalibreren en vernieuwen

17, 18 en 19 oktober

We starten op 17 oktober om 14:00 en eindigen op 19 oktober rond 17:00

blok 3: blootstellen aan grote systemen

14, 15 en 16 november

We starten op 14 november om 14:00 en eindigen op 16 november rond 17:00

blok 4: jouw eigen stem en stijl

12, 13 en 14 december

We starten op 12 december om 14:00 en eindigen op 14 december rond 17:00

op een rijtje

systemische intensive

 • Deze intensive is bedoeld voor professionals die al een systemische scholing hebben gehad en eraan toe zijn om de volgende stap te maken.
 • Alle basiskennis wordt bekend verondersteld. Het programma is gebaseerd op een analyse van het verschil tussen ‘gewoon goede systemische professionals’ en de ‘écht goede systemische professionals’, zeg maar: de mensen die we graag en vaak aanbevelen.
 • Na je aanmelding heb je een online intake met Siets Bakker. Samen stellen jullie een persoonlijk leerplan op. Dit leerplan is de basis voor de begeleiding tijdens de intensive.
 • We werken in een kleine groep van maximaal 10 mensen, we zorgen dat we je goed leren kennen en dat jij precies dat aangereikt krijgt wat past bij waar jij bent.
 • De overnachtingen zijn deel van het programma. Het is jouw moment om te rusten en afstand te nemen van je dagelijkse systemen. Ieder blok is er ook een avondprogramma. 

kosten

systemische intensive

Een overtuigende investering in jezelf

reserveer je plek
7.595
-
aanbetaling van € 759,50 ex. BTW
 • intake waarin we jouw persoonlijke leerplan opstellen
 • 4 blokken van 2,5 dagen
 • 8 trainers die elk meester in het vakgebied zijn
 • inclusief 4 keer 2 overnachtingen in luxe kamer voor jou alleen
 • 3 keer een portret van jezelf: een geschilderd portret, een gesproken portret en een bewogen portret
 • je doet een aanbetaling van 10% om je plek te garanderen, het overige deel wordt 6 weken voor de start gefactureerd

impact

systemische intensive

opleiding rake vragen

life changing

Het was een voorrecht om hier aan mee te mogen doen. Voor mij persoonlijk: life changing!
Julia Persijn heeft de eerste systemische intensive gevolgd
Julia Persijn
Agile coach

dit is er zo een

Dit is er zo een, weet ik dus uit ervaring, die voorbij de laatste trainingsdag aanwezig doorwerkt. Die schuurt, uitdaagt, confronteert en verdiept. Intens blij met alle ervaringen, tips, inzichten en nieuwe contacten die ik tijdens deze training heb opgedaan. Dankbaar om Siets Bakker en haar collega's zo aan het werk te zien en in een stevige beding zo kwetsbaar te mogen/kunnen ontwikkelen. Mijn hart danst en mijn blik is weer breder.
Lysette van Zijl over de systemische intensive
Lysette van Zijl
Systemisch begeleider

dankbaar

Er is zoveel gebeurd en er gebeurt nog zo veel na de systemische intensive van Siets Bakker. Voor mijzelf vertaal ik het als het natrillen van de snaar die geraakt is. Een geweldig goed in elkaar gezet programma met verschillende toptrainers (het klopt)⁹, een mooie groep van deelneemsters (deze keer alleen vrouwen, maar ook zeker een aanrader voor mannen met lef!). Siets Bakker zorgt voor een veilige bedding en of je wilt of niet je gaat mee in de groei. Dankbaar dat ik ben ingestapt, een cadeau voor mezelf.
De eerste groep van de systemische intensive was met Karin Groenenboom
Karin Groenenboom-de Bruijn
Coach

next step

De Systemische Intensive is méér dan een systemische opleiding met expert trainers gefaciliteerd door Siets Bakker.  Het verdiepende proces brengt je bij je authenticiteit als mens met de warme uitnodiging van Siets om deze blok voor blok steeds meer te integreren met hoe je werkt als systemisch professional. Je krijgt vertrouwen in de signalen en informatie die je lichaam geeft en het lef om daarnaar te handelen. Scherp zicht op je eigen patronen en hoe je er mee om kunt gaan. De moed om jezelf vol aan te kijken en in verbinding met alles wat je bent en alles wat bij je hoort, jezelf te omarmen.  Na afloop weet je dankbaar: Ik ben klaar voor de next step in systemisch werken.
Anne-Marie deed mee met de systemische intensive
Anne-Marie Walgering-de Walle
Systemisch professional

FAQ

FAQ bij de opleiding rake vragen

Nee helaas niet. In deze intensive trek je als groep met elkaar op, we maken een sterk systeem dat ook na de intensive via de intervisie met elkaar in contact blijft.

Je maakt zelf een afspraak met Eliane, Basti en Peter. Dat gaat heel gemakkelijk via een planningstool. Alledrie maken ze contact met jou, je hebt een ontmoeting en zij geven die ontmoeting vorm in een schilderij, een interview en een video waarin Peter danst wat hij in jou ontmoet heeft.

Ja natuurlijk. Dit is een luxe intensive. Iedereen heeft een kamer voor zichzelf waar je je terug kunt trekken. Ook het sanitair is privé.

Nee. Ongetwijfeld komen we tijdens de intensive een paar persoonlijke vraagstukken tegen. Daar werken we mee maar met de intentie om jouw kwaliteit als systemische professional te verhogen. Als je denkt dat je eerst nog wat persoonlijk proceswerk te doen hebt, kun je je beter een volgende keer aanmelden.

Het is een intensive in alle betekenissen van het woord. Wij zorgen ervoor dat alles optimaal geregeld is. Dat laat geen ruimte voor een korting. Als de prijs te hoog is voor je kun je beter niet meedoen.

Ja. Als je nog niet zeker weet of deze intensive bij je past of je wilt meer informatie, maak dan een afspraak met Siets Bakker. Dat kan via deze link: https://calendly.com/sietsbakker/voorgesprek-systemische-intensive

Siets Bakker is de hoofdtrainer. Zij is er altijd bij. Op de donderdagmiddag start je met haar. Ook op de vrijdag en zaterdag is Siets aanwezig als space holder en co-trainer. Zo krijg je zowel continuïteit als veel verschillende ervaringen met verschillende mensen die ieder hun eigen invulling geven aan deze kennis.

Na voltooiing van je aanmelding krijg je een mail met een bevestiging en een factuur. Je doet een aanbetaling van 10% zodat je plek gegarandeerd is. Siets neemt contact met je op om je welkom te heten en samen plannen jullie vast het intakegesprek.

Na voltooiing van je aanmelding krijg je een mail met een bevestiging en een factuur. Je doet een aanbetaling van 10% zodat je plek gegarandeerd is. Siets neemt contact met je op om je welkom te heten en samen plannen jullie vast het intakegesprek.

Stuur een bericht of bel met Fem Jacobs van onze back office 06 19 65 87 63.

Scroll naar boven