cript>Systemische zinnen naast de communicatie van Rutte
Systemische zinnen naast de communicatie van Rutte
03 januari 2022 

Systemische zinnen naast de communicatie van Rutte

Hoe luister je naar een persconferentie waarin het alweer gaat over nieuwe maatregelen? Waarin nog steeds niet voldoende vooruitgang gerapporteerd wordt? Een persconferentie die eigenlijk een presentatie is. De eerste blog uit een vierdelige serie over systemisch leiderschap.


Systemische wijsheid

De aard van een lockdown is stilstaan. De wereld wordt zo goed en zo kwaad mogelijk stilgezet. Vanuit systemische wijsheid ga je juist op zoek naar hoe kun je beweging brengen, immers: alles wat leeft is in beweging, alles wat niet door mensen uitgevonden is, is in beweging.


Systemische zinnen

Vanuit deze wijsheid ben ik gaan spelen: hoe kun je hetzelfde zeggen maar dan zo, dat het een uitnodiging wordt?  Dat je je ermee kunt verbinden en in contact blijft met je eigen levenskracht. Systemische zinnen dus. Het is juist deze beweging, die gezondheid brengt. Mijn man zei nog 'doe het niet'. Omdat het te spannend was om hardop uit te spreken.


Kijk de video

Kijk de video en bepaal zelf of ik naar hem had moeten luisteren ;-)


Als je wilt kun je vergelijkbare zinnen of gedachte-experimenten toevoegen in de commentaren. Het gaat niet om je mening, het gaat om je skills. Laat zien hoe jij het doet zodat wij van jou kunnen leren. Alle andere commentaren worden verwijderd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

mis geen enkele blog

Deze post is onderdeel van de serie met tweewekelijkse inspiratiemails. Is de post naar je doorgestuurd? Meld je aan en krijg veel meer van dit soort inspiratie.
No opt-in form has been selected
Siets Bakker