Systemische zinnen naast de communicatie van Rutte

Hoe luister je naar een persconferentie waarin het alweer gaat over nieuwe maatregelen? Waarin nog steeds niet voldoende vooruitgang gerapporteerd wordt? Een persconferentie die eigenlijk een presentatie is. De eerste blog uit een vierdelige serie over systemisch leiderschap.

Systemische wijsheid

De aard van een lockdown is stilstaan. De wereld wordt zo goed en zo kwaad mogelijk stilgezet. Vanuit systemische wijsheid ga je juist op zoek naar hoe kun je beweging brengen, immers: alles wat leeft is in beweging, alles wat niet door mensen uitgevonden is, is in beweging.

Systemische zinnen

Vanuit deze wijsheid ben ik gaan spelen: hoe kun je hetzelfde zeggen maar dan zo, dat het een uitnodiging wordt?  Dat je je ermee kunt verbinden en in contact blijft met je eigen levenskracht. Systemische zinnen dus. Het is juist deze beweging, die gezondheid brengt. Mijn man zei nog ‘doe het niet’. Omdat het te spannend was om hardop uit te spreken.

Kijk de video

Kijk de video en bepaal zelf of ik naar hem had moeten luisteren 😉

Als je wilt kun je vergelijkbare zinnen of gedachte-experimenten toevoegen in de commentaren. 

meer
Rake Vragen

gratis
inspiratie

Volg alle blogs, video’s en podcasts van Siets Bakker over hoe zij Rake Vragen en systemisch werken gebruikt om een goed leven te leiden.

Je ontvangt iedere twee weken een mail met nieuwe inspiratie. Het is natuurlijk gratis en je kunt je elk moment afmelden.

Scroll naar boven