kijk met systemische ogen

Hoe is het om te verliezen in een hoog-competatieve omgeving? Waar iedereen verwacht of misschien wel vindt dat jij moet winnen. The winner takes it all. Wat blijft er over van degenen die mislukken? Netflix maakte er een prachtige serie over. Prachtig vanwege de gelaagdheid en omdat de topsporters zélf terugblikken.

De geportretteerde verliezers zijn zeker geen slachtoffers. Het gaat niet over de pijn maar het gaat over de reis. Het falen wordt in perspectief gezet en krijgt altijd een diepere betekenis, vaak zelfs op spiritueel

Systemisch, energetisch, spiritueel of hoe je het ook noemt: het zijn verschillende woorden die hetzelfde vertellen. Namelijk dat er een werkelijkheid naast onze gebruikelijke 2D waarneming is. Om de notie aan te..

 niveau. Tegelijk is soms de pijn nog zo zichtbaar.

Wat zou jouw verhaal zijn?

De verhalen worden verteld in een groter perspectief. Het gaat niet alleen om de topsporter maar het gaat ook over de familie waar ze bijhoren, over het tijdsgewricht waarin het verliezen zich afspeelde. Zo maakt deze serie een referentiekader waarin je zelf je eigen leven op een andere manier kunt bekijken: stel dat er een aflevering over jou gemaakt zou worden, wat zou er over jouw familie verteld kunnen worden? Hoe is wat jij meemaakt deel van een specifiek moment in de tijd?

Kijk met systemische ogen

Kijk met systemische ogen en ontdek de lagen. Zo train je jezelf in het verwerken van deze kennis. Hier zijn een paar vragen die je tijdens het kijken aan jezelf kunt stellen:

Deze vragen zijn specifiek voor deze serie ontworpen maar je zou gemakkelijk zelf vergelijkbare vragen kunnen maken wanneer je bijvoorbeeld een documentaire of film kijkt.

Als je merkt dat je te veel in het verhaal meegesleept wordt, laat het stellen van vragen dan los. Kijk over niet al te lange tijd de aflevering nog eens. Je zult zien dat het dan gelijk al makkelijker gaat.

more insights

Scroll naar boven