cript>tweedaagse training systemisch ondernemen door Siets Bakker

ondernemen met systemische wijsheid

Maak gebruik van hoe systemen functioneren,
regel je eigen onderstroom goed en
geniet écht van het ondernemer zijn.

twee dagen

inclusief overnachting

systemische wijsheid

voor ondernemers

gecombineerd met

praktische werkvormen

goed voor jou

goed voor je bedrijf

Systemisch ondernemen

Meld je nu aan voor de tweedaagse training Systemisch ondernemen. We starten de eerste dag om 10.30 en eindigen de tweede dag rond 16.30. 

De eerstvolgende lichting

10 en 11 oktober

Wierschuur in Hippolytushoef

nog één kamer beschikbaar! 

16 en 17 april 2024

Wierschuur in Hippolytushoef

tweedaagse training

van Siets Bakker

Je eigen broek ophouden als zelfstandige of ondernemer vraagt iets anders dan maandelijks een loonstrook krijgen. Gedoe in je zakelijke systeem heeft direct impact op je persoonlijke leven: in vorm van stress, geld of gezondheid.


In deze tweedaagse training lichten we jouw zakelijke systeem door vanuit systemische wijsheid. Zodat je weet waardoor het goed gaat en wat niet goed gaat, kunt opruimen.

de eerste publicatie van Siets Bakker

Inbegrepen

 • twee dagen training van Siets Bakker over hoe je systemische kennis kunt gebruiken in je bestaan als zelfstandige of ondernemer.

 • handige werkvormen en tips om jezelf en je werk of bedrijf verder te ontwikkelen en gezond te maken of houden.

 • alle maaltijden en een overnachting zijn inbegrepen. Je kunt kiezen voor een kamer alleen of een gedeelde kamer (en eventueel aangeven met wie je de kamer wilt delen).

 • verblijf op een inspirerende locatie.

 • een peergroup met wie je na afloop van de training in contact kunt blijven.

null

"Nooit had ik gedacht wat mijn ondernemerschap me zou brengen. Al had je het me gezegd, dan had ik je niet geloofd. En het is niet altijd makkelijk. Er is niets om je achter te verschuilen. Het vraagt om je eigen schoenen te kennen, je grenzen te hanteren en je waarde te kennen."


Siets Bakker

systemisch ondernemer

Al jaren lang neemt het aantal zelfstandigen toe. Volgens de meest recente cijfers van het CBS zijn er 1,2 miljoen zelfstandigen in Nederland, waarvan 1 miljoen ZZP-ers. Voor wie hulp bij zijn of haar ondernemerschap wil, is er veel te vinden: er staat een klein leger klaar aan deskundigen die je vertellen wat je wel en niet moet doen.

In deze training vertellen we je helemaal niets. In deze training onderzoeken we hoe het ervoor staat met de vier verbindingen die systemisch gezien, de belangrijkste delen van een succesvol bedrijf zijn. Je weet welke verbindingen sterk genoeg zijn om volgende stappen mee te zetten en waar nodig versterkingen we verbindingen.

Systemische wijsheid als ondernemer

verbinding met je klanten

De doelgroep zijn de klanten die je zou willen hebben. Ondernemen met systemische wijsheid betekent zoiets als 'jezelf beschikbaar stellen voor wie jouw klanten willen zijn'. Dat werkt andersom. We maken onderscheid in drie groepen: je huidige klanten, de potentiele klanten en mensen die geen behoefte hebben aan wat jij biedt. 

verbinding met je product

Sommige ondernemers haten hun product. Of behandelen hun product als een ingedut huwelijk waar geen avontuur meer is. Er zijn ook ondernemers die hun product vrezen, of het juist koesteren als een baby. En er zijn zelfs ondernemers die denken dat ze geen product hebben. We maken kennis met jouw product en onderzoeken hoe het zo groot, sterk en gezond mogelijk kan worden.

verbinding met geld

Geld is de spil van het bedrijf. Zonder geld wordt het vrijwilligerswerk. We onderzoeken hoe goed jij voor geld zorgt in jouw bedrijf: kun je genoeg geld creëren? Zorg je ervoor dat het er niet uitvliegt? Hoe organiseer je de administratie, belastingen en reserveringen? Als je het al irritant vindt dat het hier genoemd wordt, is dat de reden om je aan te melden!

verbinding met het veld

Een deel van jouw bedrijf (ook als ZZP-er) bestaat zonder jou. Het is het veld dat jij als ondernemer gemaakt hebt, zeker wanneer je al een poosje ondernemer bent. Je vorige klanten horen er dan ook bij, de fouten die je hebt gemaakt, wat je geleerd hebt en wat het ondernemerschap jou gebracht heeft. Maar ook de reden van jouw ondernemerschap en wat jouw bedrijf betekent in de wereld. Tijd om dat veld goed te leren kennen.

Opbrengsten

 • Je denkt voorbij problemen en ziet snel waarmee ze verbonden zijn.
 • Je hebt nieuwe ideeën.
 • Je gesprekken raken de kern.
 • De impact van jouw persoonlijk leiderschap is verdubbeld.
 • Je ervaart flow en komt snel verder, zonder dat het veel energie vergt.
 • Je lost problemen in één keer op, doordat je de onzichtbare structuren achter het probleem zichtbaar maakt.
Wierschuur in Hippolytushoef

Héérlijke locatie

We verblijven in de Wierschuur in Hippolytushoef, tegen de Waddenzee aan.
Onderweg doe je je telefoontjes en daarna ben je er lekker helemaal uit. Je aanmelding is inclusief alle maaltijden en overnachting. 

Anderen over deze training

Maartje Ploegmakers
"Bijzondere ervaringen in een veilige omgeving, die Siets en Monique weten te creeren binnen groep met mooie mensen, ontstond ruimte voor bewustwording van de onderstroom, kwetsbaarheid en zelfreflectie. Ontmoetingen van hart tot hart. Prachtige creatieve oefeningen met waardevolle, voelbare inzichten. Inspirerend samen leren, met zoveel plezier op een prachtige locatie. Een fantastische ervaring, die ik iedere ondernemer aanraad. De systemische inspiratie en prikkeling die ik zocht, heb ik in tienvoud teruggekregen. Wat een feestje en cadeau!"
Anne-Kee Moors
"De verwachting was heel hoog en heeft het meer dan waar gemaakt! Volledig vanuit de onderstroom met ondernemen bezig zijn maar wel in verbinding met de bovenstroom. Zo ook taal uit de onderstroom verbinden met taal uit de bovenstroom. Dit geeft een heerlijke nuchtere kijk op ondernemen. En raakt aan alles wat voor mij ondernemen inhoud."
Inge de Fluiter
"Er was precies genoeg aanwezig om echt te transformeren als ondernemer, als mens en als professional in mijn vak. Vrijheid, uitnodiging, diepgang, verbinding, stilte, ruimte, prikkels, weerstand, theorie. Ja en zalig eten."

Kies wat jij wilt: kamer alleen of gedeeld

kamer alleen

€ 1.195,-
ex. 21% BTW
 • deelname aan tweedaagse training
 • alle maaltijden
 • overnachting met kamer en sanitair voor jou alleen

gedeelde kamer

€ 895,-
ex. 21% BTW
 • deelname aan tweedaagse training
 • alle maaltijden
 • overnachting met gedeelde kamer en sanitair

Let op!

Deze training is niet voor iedereen. Schrijf je niet in als je:

 1. overweegt om zelfstandige of ondernemer te worden.
 2. het ‘erbij doet’.  Voor deze tweedaagse is het een voorwaarde dat je je hoofdinkomen haalt uit je zelfstandigheid of ondernemerschap.
 3. een businessplan wilt maken of een recept voor succes wilt kopen. Dit zijn analytische aanpakken, kies in dat geval voor een ander aanbod.

alles inclusief voor

€ 1.195,- (ex. 21% BTW)