titel

Onderstroom management

kort

Wat doe je als iemand die je kent van een opleiding en die je enkele jaren niet gezien of gesproken hebt, je belt en zegt dat hij een visioen heeft gehad waar je in voorkwam? In het visioen dat Jan had schreven wij samen een boek over systemisch werken voor de maakindustrie. Lekker praktisch, met voorbeelden en werkvormen die passen in dat soort systemen. Ik houd ervan. En dus zei ik Ja. Het boek Onderstroommanagement is het resultaat.

info

Jan ter Bogt en Siets Bakker

 

ISBN 9789083211305

hardcover 256 pagina’s

1e druk 2021

over het boek

Ben jij minder succesvol dan je zou kunnen zijn en presteert jouw bedrijf of team minder goed dan mogelijk zou zijn, ondanks al jouw inzet en talent? Grote kans dat jouw leiderschap incompleet is.

 

Complete leiders hebben aandacht voor zowel de bovenstroom als de onderstroom. In de bovenstroom gaat het over de optimale inzet van alle beschikbare middelen, in de onderstroom over het optimaal organiseren van de onderlinge verbindingen van alles wat bij een bedrijf hoort – en daar ligt steeds meer de bottleneck.

 

Gelukkig is onderstroommanagement eenvoudiger dan je denkt. Het moeilijkste is het WYSIWYG-denken verlaten. In de onderstroom geldt namelijk what-you-don’t-see-is-what-you-get. Als je weet waar je moet zijn, gaat het eigenlijk vanzelf. Dit boek wijst je de weg.

Scroll naar boven