Innoveren met Rake Vragen. Want evolutie rust nooit

Een podcastserie over business innovatie: hoe zorg je dat je blijft innoveren? En op welke manieren kun je dat doen? Dat zijn de kernvragen van Dharminder Biharie.

Innoveren in de BizzModell podcast, deel 1

Als mens hebben wij twee oren en één mond. Daarmee heeft moeder natuur of God, afhankelijk waarin je gelooft, een signaal afgegeven. Het stellen van Rake Vragen geeft jou als persoon gereedschap waarmee je kunt uitzoomen op de problematiek. Met Rake Vragen maak je belemmeringen zichtbaar en weet je hoe de beweging weer terug te brengen. Je weet eerder waar een antwoord bij hoort. Want is het een probleem of een symptoom? Is het probleem van nu of speelt het al veel langer?

Deel 2 van de BizzModell podcast

In organisaties zijn wij geneigd om analytisch te denken en te doen. Immers zo worden we vaak onderwezen en opgevoed. Er is een probleem en dat lossen we zus en zo op. Heel herkenbaar voor de meeste mensen. Maar wil je als organisatie verder en over de analytische schutting heen kijken, dan is systematisch werken en het activeren van je systeembrein een betere manier. Zo zijn de problemen vaak een symptoom van iets anders. Het loont echt om met Rake Vragen aan de slag te gaan. Want de antwoorden kunnen je zoveel inzichten geven. Luister mee naar deel 2 hoe je Rake Vragen binnen organisaties kunt toepassen.

meer
Rake Vragen

gratis
inspiratie

Volg alle blogs, video’s en podcasts van Siets Bakker over hoe zij Rake Vragen en systemisch werken gebruikt om een goed leven te leiden.

Je ontvangt iedere twee weken een mail met nieuwe inspiratie. Het is natuurlijk gratis en je kunt je elk moment afmelden.

Scroll naar boven