cript> Handleiding systemisch werken
Handleiding systemisch werken
02 januari 2022 
in artikel

Handleiding systemisch werken

Ik zie het nu pas. De 'Handleiding systemisch werken' voelde als mijn coming out als auteur, het vormde de basis vormde voor wat ik later ben gaan doen. Ik zie nu pas hoe de kleuren en stijl van toen past bij de kleuren en stijl van Rake Vragen.

Dat raakt me.


Handleiding systemisch werken

Ik schreef de ‘Handleiding systemisch werken’ in eerste instantie voor mijn opdrachtgevers. Zij wilden weten welke kennisbronnen ik gebruikte in mijn werk als organisatie-adviseur. Er was destijds geen andere literatuur die ik vond passen bij de manier waarop ik de kennis gebruikte. Het maakte me voor het eerst zichtbaar.

De Handleiding werd een eigen uitgave, ik was te onzeker om het bij uitgevers aan te bieden. Via Bol.com verkocht ik ze. Toen ik met Leanne Systemisch wijzer schreef, heb ik de Handleiding teruggetrokken. 

Stem

Als ik de tekst nu lees, heb ik een glimlach rond mijn mond. Ik herinner me weer hoe hard ik m’n best deed om het allemaal goed te doen. De woorden van mijn leermeesters in mijn eigen taal uit te drukken.

Nu heb ik mijn eigen stem gevonden. En de durf die te laten klinken.

Ik heb daarom even getwijfeld of ik de Handleiding zou delen met je, het is echt oud werk. Maar ja, misschien is dat juist wel goed, in deze tijd waarin alles steeds maar nieuw moet zijn en er tegelijk verlangen naar het oude is.

Klik hier om een .pdf met de Handleiding systemisch werken te downloaden.

Over de schrijver

mis geen enkele blog

Deze post is onderdeel van de serie met tweewekelijkse inspiratiemails. Is de post naar je doorgestuurd? Meld je aan en krijg veel meer van dit soort inspiratie.
No opt-in form has been selected
Siets Bakker