Een mail van mijn vader

Misschien is het voor jou heel gewoon maar voor mij is het bijzonder: om een mail van mijn vader te krijgen. Ik plaatste er onderstaande post over op LinkedIn. Ik was niet de enige die het bijzonder vond: de post is meer dan 20.000 keer bekeken en krijgt een paar jaar later nog steeds reacties.

Een bijzondere mail

Vandaag kreeg ik een e-mail van mijn vader. Mijn vader is de jongste van 11 kinderen. Binnenkort wordt hij 70 jaar. Hij is opgegroeid in een arm boerengezin. Om zijn honger te stillen ging hij uit eigen beweging op zesjarige leeftijd de schillenboer helpen. Wat hij verdiende gaf hij aan zijn moeder. Hopelijk was er nu genoeg te eten voor iedereen, als jongste mocht hij pas als laatste zijn bord vullen. Veel tijd om naar school te gaan was er niet, de lagere school was in die tijd, in die omstandigheden, voldoende om volwassen te worden. Lezen en schrijven als luxe vaardigheden.

De oudste van 4

Ik ben de oudste van zijn vier dochters. Mensen zeiden wel eens ‘Nou je zult het wel zwaar hebben met vijf vrouwen in huis’. Mijn vader pakte dan zijn moment. Liet een stilte vallen. Een grote grijns. En zei dan ‘ik wor allineg mar roiker’ oftwel: ik word alleen maar rijker. In de mail stond: ‘Deze trotse vader zag dat je boek op de 3e plaats staat. Harstikken goed dat al je werk werkt.’ Lieve mensen, ik ben heel trots en blij dat het boek Rake Vragen op de 3e plaats bij managementboek.nl staat, droom stiekem van goud. Maar ik word vooral rijker door een mail als die van mijn vader.

Hier kom ik vandaan

Hier kom ik vandaan. Eenvoudig zonder simpel te worden. Met blote voeten op het asfalt. Dat ben ik altijd, overal. ‘Jij bent zo ongelofelijk jezelf’ is de feedback die ik heel vaak krijg op mijn werk. Soms weet ik niet of dat nou een compliment is of juist niet.

met blote voeten op het asfalt

meer
Rake Vragen

gratis
inspiratie

Volg alle blogs, video’s en podcasts van Siets Bakker over hoe zij Rake Vragen en systemisch werken gebruikt om een goed leven te leiden.

Je ontvangt iedere twee weken een mail met nieuwe inspiratie. Het is natuurlijk gratis en je kunt je elk moment afmelden.

Scroll naar boven