voor deze methode heb je de dobbelstenenset ‘Zo kun je het ook zeggen’ nodig.

In deze werkvorm gooi je de dobbelstenen niet maar je draait ze. Je werkt vanuit een situatie waarin je je vast voelt zitten. Begin bij de oranje dobbelsteen. Kies welke zijde het beste past bij het gevoel dat je hebt, hoe jouw subjectieve beleving is. Het gaat hier niet om wat je wilt maar om hoe je het ervaart.Bouw nu op wat het beste uitdrukt hoe jij de situatie ervaart met behulp van de donker- en lichtblauwe en dobbelstenen. Probeer net zo lang verschillende varianten uit tot het voor jou echt helemaal klopt.

De tekst van de oranje dobbelsteen kun je op verschillende plekken in de zin invoegen. Probeer ook nu verschillende plekken (en klemtonen!) uit, net zo lang tot het helemaal klopt voor jou.

Maak een foto van hoe de dobbelstenen liggen. De foto is alleen voor jou en bedoeld als herinnering.

Wees nu bereid om het anders te laten zijn. Als je bereid en beschikbaar bent om de situatie te veranderen, dan gooi je de groene dobbelsteen. Bedenk tenminste 5 verschillende antwoorden. Schrijf de antwoorden op. Zorg dat je alleen antwoorden opschrijft die betekenisvol zijn. Neem de tijd voor de antwoorden.

 

 

Scroll naar boven