cript> Waarom de winnaars van nu ook hun systemische brein gebruiken
Waarom de winnaars van nu ook hun systemische brein gebruiken
02 januari 2022 
in video's

Waarom de winnaars van nu ook hun systemische brein gebruiken

Het woord 'verbinding' wordt steeds vaker gebruikt. Ten koste van begrippen als 'inhoud' en 'doelen' en zelfs 'succes'. Het is wat mij betreft een van de goede dingen die corona ons gebracht heeft: dat we steeds beter doorkrijgen hoe alles met elkaar verbonden is en hoe die het werkt met de interactie die deze verbindingen maken.

 

Je analystische brein

Het is vast niet zo moeilijk om je voor te stellen dat je een deel intelligentie hebt dat komt via slim nadenken, goed onthouden en logisch rederneren. Handige eigenschappen om allerlei verstandige beslissingen mee te kunnen nemen. Ik ben in elk geval blij met de mijne ;-)

Je systemische brein

Maar het is ook niet zo moeilijk om je voor te stellen dat alleen verstandig beslissingen kunnen nemen niet voldoende is om echt volop te leven, om werkelijk succesvol te zijn. Er is nog een ander soort intelligentie, dat ik voor het gemak je 'systemische brein' genoemd heb, dat een heel andere logica hanteert. 

Winnaars

De winnaars van nu gebruiken beide breinen. Voortdurend. Door elkaar heen. Zo hebben ze toegang tot de meeste informatie en intelligentie.

Kijk de video voor een uitleg hoe daarnaar kunt kijken én kunt gebruiken.


Over de schrijver

mis geen enkele blog

Deze post is onderdeel van de serie met tweewekelijkse inspiratiemails. Is de post naar je doorgestuurd? Meld je aan en krijg veel meer van dit soort inspiratie.
No opt-in form has been selected
Siets Bakker