Waarom de winnaars van nu ook hun systemische brein gebruiken

Het woord ‘verbinding’ wordt steeds vaker gebruikt. Ten koste van begrippen als ‘inhoud’ en ‘doelen en zelfs ‘succes’. Het is wat mij betreft een van de goede dingen die corona ons gebracht heeft: dat we steeds beter doorkrijgen hoe alles met elkaar verbonden is en hoe die het werkt met de interactie die deze verbindingen maken.

Je analytische brein

Het is vast niet zo moeilijk om je voor te stellen dat je een deel intelligentie hebt dat komt via slim nadenken, goed onthouden en logisch rederneren. Handige eigenschappen om allerlei verstandige beslissingen mee te kunnen nemen. Ik ben in elk geval blij met de mijne 😉

Je systemische brein

Maar het is ook niet zo moeilijk om je voor te stellen dat alleen verstandig beslissingen kunnen nemen niet voldoende is om echt volop te leven, om werkelijk succesvol te zijn. Er is nog een ander soort intelligentie, dat ik voor het gemak je ‘systemische brein’ genoemd heb, dat een heel andere logica hanteert. 

Winnaars

De winnaars van nu gebruiken beide breinen. Voortdurend. Door elkaar heen. Zo hebben ze toegang tot de meeste informatie en intelligentie.

Kijk de video voor een uitleg hoe daarnaar kunt kijken én kunt gebruiken.

meer
Rake Vragen

gratis
inspiratie

Volg alle blogs, video’s en podcasts van Siets Bakker over hoe zij Rake Vragen en systemisch werken gebruikt om een goed leven te leiden.

Je ontvangt iedere twee weken een mail met nieuwe inspiratie. Het is natuurlijk gratis en je kunt je elk moment afmelden.

Scroll naar boven