fbpx

Verboden

gesprekken?

of: vergeten gesprekken

Met grote stappen zijn er fundamentele veranderingen doorgevoerd in onze samenleving. Stappen die een diepe impact hebben op heel veel lagen. Wat dat eigenlijk betekent en hoe je keuzes kunt maken, zijn we vergeten te onderzoeken. Online polariseert het veel te snel, wordt je nauwelijks toegestaan je gedachten te vormen. Daarom organiseer ik onder de naam ‘Verboden gesprekken‘ een serie waarin we ruimte creëeren om via 5 thema’s nieuwe gesprekken te voeren. Zodat je je eigen stem weer herinnert en vandaaruit kunt leven.

 

autonomie | soevereniteit | levenskracht

Een gezonde wereld vraagt om mensen die zelfstandig beslissingen kunnen nemen, in hun eigen schoenen staan, zichzelf en het leven vertrouwen én volledig in contact staan met de wereld om hen heen. Deze serie zal dit voor jou versterken. Het is nog leuk ook.

 

Voor iedereen die

  • weet dat deze tijd iets anders nodig heeft dan waar wij mee zijn opgevoed
  • zijn mening soms voor zich houdt omdat je voelt dat er geen ruimte voor is
  • een plek zoekt waar je naar elkaar kunt luisteren en verschillen vrolijk naast elkaar mogen bestaan
  • net iets dieper wil gaan dan alleen de oppervlakkige gesprekjes
  • deze bijzondere tijd wil gebruiken om nieuwe keuzes te maken
  • zich wil laten voeden met nieuwe gedachten en andere benaderingen
  • bereid is om andere bronnen dan alleen wetenschap in te sluiten
  • zin heeft in mooie ontmoetingen

alle gesprekken

ik wil alle verboden gesprekken meedoen

Verboden gesprekken

we gebruiken alle soorten intelligentie, van het hele veld. Het gaat niet om wát je zegt, het gaat om dat het gezegd mag worden.

Voorbereiden

Je krijgt vooraf een blog en boekentip die je helpen je eigen gedachten te ontwikkelen en te voelen wat belangrijk is voor jou. Natuurlijk breng je ook alle andere kennis en ervaringen die bij jou horen met je mee.

Er is ruimte voor alle informatie, ook als dat spannend is.

Verkennen

Voor ieder gesprek heb ik een gastspreker uitgenodigd met een bijzondere invalshoek op het thema. In een mix van interview, college, uitwisselen en hardop denken verkennen we. We sparren en maken ruimte voor alle antwoorden.

Alles mag gezegd en gehoord worden.

Verdiepen

Na één keer is het niet klaar, we nemen de tijd om gedachten en woorden te laten rijpen. In je eigen groepje met 3 anderen gaat het gesprek gaat een week later verder. De opname en een opdracht zijn de leidraad voor dit gesprek.

Jij bepaalt wat van waarde is en wat dit betekent.

De gastsprekers komen uit binnen- en buitenland. Een deel van de gesprekken is daarom in het Engels. Waar nodig zal naar het Nederlands vertaald worden.

De gastsprekers

Bijzondere mensen met een geheel eigen visie op het thema, die je stimuleren je eigen visie te vormen en volgen. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere gesprekken of gelijk voor álle gesprekken.

Hilbrand Westra

Hilbrand Westra

27 mei

20:00-21:30/22:00

Einde en dood

“Om voluit te kunnen leven, moet je de dood kunnen aankijken.”

Onze economieboeken leggen nadruk op twee dingen: groei en de noodzaak tot voortbestaan van wat er is. In de natuur werkt dat anders: daar eindigen systemen wanneer het hun tijd is en komt wat er ingestopt was weer beschikbaar voor het volgende systeem. Dit gesprek gaat over hoe je zelf systemen kunt laten eindigen, en zo ruimte te maken voor het volgende.

schrijf je hier in als je deel wilt zijn van dit gesprek

Macht en leiderschap

“The human spirit possesses a deep desire for greatness.”

Het is gemakkelijk om je onmachtig te voelen, er staat in deze tijd veel onder druk. Wat macht geeft, is nu anders dan enkele jaren geleden. Wat leidt en leidend is, is niet meer altijd zichtbaar. Het is een spannend om het over leiderschapsdynamieken te hebben, de implicaties kunnen groot zijn. Met Sarah Cornally uit Australië.

schrijf je hier in

kaartenset Rake Vragen van Siets Bakker

Sarah Cornally

30 juni

20:00-21:30/22:00
kaartenset Rake Vragen van Siets Bakker

Elmer Hendrix

29 juli

20:00-21:30/22:00

Regels volgen

“De hoogste autoriteit ben je altijd zelf.”

We leven in omstandigheden met regels die nog niet zo lang geleden ondenkbaar waren. Ook de manier waarop de regels tot stand zijn gekomen en de legitimatie ervan, was nog niet zo lang terug niet voor te stellen. De systemische gewetens vertellen je steeds iets anders over hoe hier mee om te gaan. Tijd dus om ook dit gesprek te voeren.

klik hier als je mee wilt doen

Succes en geld

“Why would you work so hard for something that’s so poor in quality?”

Succes dat alleen uitgedrukt wordt in geld en groei is misschien wel de meest armoedige vorm van succesvol zijn. Tegelijk is het vermogen om genoeg geld te kunnen aantrekken, een voorwaarde om de rijkdom van het leven te ervaren. Anette Raaby uit Denemarken is een succesvol ondernemer en leeft en werkt volgens deze lijn van denken.

klik hier om mee te doen aan dit gesprek over rijkdom

Siets Bakker

Anette Raaby

26 augustus

20:00-21:30/22:00
Siets Bakker

volgt

30 september

20:00-21:30/22:00

Toekomst

“Besluiten neem je nu, geinformeerd op het verleden maar gericht op de toekomst. Maar wat als de informatie verouderd is?”

Met wie kun je over de toekomst praten zonder in dogma’s te belanden? Zonder dat hij/zij je wil overtuigen? Iemand met wie je alle opties door kunt gaan en die toch helpt richting te ontdekken? Ik ken er een paar maar het is nu te vroeg om afspraken te maken. Alsof die toekomst nog niet gevormd is.

meld je aan voor dit verboden gesprek als je het ook niet weet!

Je luistert naar je eigen stem en naar die van anderen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door op het thema van je keuze te klikken. Meedoen kost € 47,- (exclusief 21% BTW) per keer. 

27 mei

26 aug.

30 juni

30 sept.

29 juli

de gesprekken zijn steeds van 20:00 tot 21:30/22:00

Doe mee met alle gesprekken

van € 235 voor slechts € 141

verboden gesprekken

verboden gesprekken  verboden gesprekken  verboden gesprekken  verboden gesprekken Onze bewegingsruimte is het afgelopen jaar flink kleiner geworden. Niet alleen fysiek. De ruimte om je eigen stem te vinden en te laten horen is soms erg kwetsbaar. Maar belangrijker dan ooit. Daarom organiseer ik onder de naam ‘Verboden gesprekken‘ een serie waarin alles gevraagd mag worden, alles niet geweten mag worden en alles gezegd mag worden. verboden gesprekken  verboden gesprekken  verboden gesprekken  verboden gesprekken