introductieprogramma Rake Vragen deel 2 (van 5)

Veranderen en bewegen

Kijk eerst de video, luister naar de concepten en merk wat bij jou resoneert.

 

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens

hoe het werkt bij mij

Uit de praktijk

Ik begin altijd met te onderzoeken of het probleem waar ik mee te maken heb, een probleem is op bovenstroom niveau of toch op onderstroom niveau. In het eerste geval bedenk ik een passende verandering. Zo heb ik onlangs mijn voedingspatroon aangepast. Ik voelde me moe en had te weinig energie. Volgens mijn onderzoek kwam dit (in elk geval deels) door verkeerde eetgewoonten. Ik heb mijn eetgewoonten veranderd en nu is het probleem opgelost.

Maar misschien wordt een deel van mijn slechte eetgewoonten wel door iets veroorzaakt dat ik me nog niet bewust ben, iets uit de onderstroom. Als dat het geval is dan moet ik gaan onderzoeken waar er iets vastzit op onderstroom niveau. Dat zou een overtuiging kunnen zijn, bijvoorbeeld een als ‘mijn lichaam is sterk genoeg’ of ‘ik heb recht om te eten wat ik lekker vind’. Dit soort overtuigingen zal veroorzaken dat de verandering net zo lang duurt als mijn wilskracht kan dragen. 

Deze verandering is nog te recent, ik weet het nog niet zeker. Ik weet dat ik de tools heb om door te schakelen naar de onderstroom als dat nodig is.

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens

nu is het jouw beurt

Opdracht

Pas aan het einde van het tweede deel, nu dus, komen de vragen aan bod. Ik wil graag met deze training bereiken dat je de concepten achter Rake Vragen ook een beetje kent, zodat je maximale bewegingsruimte krijgt en niet aan een vraag vastzit 😉

  1. Denk eens terug aan een situatie waarin je iets wilde veranderen maar dat het niet echt gelukt is. Schrijf de situatie in een paar zinnen op. Schrijf het op zoals je het aan een goede bekende zou vertellen.
  2. Lees terug wat je hebt opgeschreven. Welke stukjes horen bij de bovenstroom, en gaan over veranderen en welke over de onderstroom, en vragen dus om beweging?
  3. Hieronder staan drie Rake Vragen. Beantwoord deze vragen in relatie tot de situatie die je hebt opgeschreven. Schrijf je antwoorden op.
  4. Vergelijk de antwoorden van tussen 1 en 3. Als er verschil is, dan is er een beweging opgetreden: in de onderstroom heb je andere verbindingen gemaakt waardoor er nieuwe oplossingen mogelijk zijn. Als er geen verschil is, onderzoek dan welke overtuiging of ervaring je vasthoudt: wat mag er niet veranderen?

Als deze oefening je bevalt, dan raad ik je aan om de app te kopen of de kaartenset. Dan  heb je niet 3 maar wel 50 vragen ter beschikking. Bovendien krijg je er allerlei andere tips bij over hoe je de vragen kunt gebruiken.

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens

met extra veel tips

Tools om Rake Vragen te gebruiken

Gebruik de kaartenset van de toolbox of de app op je smartphone.

toolbox

eenmalig € 32,95 ex. 21% BTW

toolbox compleet Rake Vragen van Siets Bakker

app

eenmalig € 9,99 inc. 21% BTW

app Rake Vragen van Siets Bakker
logo appstore
logo Google Play Store

Tenslotte nog even dit…

Ik deel graag maar het is niet toegestaan de link van deze pagina met anderen te delen.