interim professionals in de zorg

Je bent interim professional in de zorg. Je werkt hard, soms te hard. Je bent integer en wilt oprecht bijdragen aan alle vormen van gezondheid. Je stelt je kennis beschikbaar maar het kan niet altijd zijn plek vinden. Iedereen vindt iets van jou. Je bent te duur, te snel weg, blijft te lang of niet echt te vertrouwen.

“We zijn blij dat je er bent maar eigenlijk willen we je hier niet.” Dit is een boodschap die vrijwel iedere interim professional in de zorg kent.

Echt zonde want als interim professional kun je zo veel meer brengen dan alleen diensten vullen, cliënten zien of een team of project leiden.

Systemisch werken pas je soms toe op je opdrachten, voor de cliënten of de teamleden. Maar wat als je deze kennis inzet op hoe jij als interim professional jouw opdracht invult?

Het gaat over samenwerken over hoe jij je kennis in de organisatie kunt laten landen en hoe jij en de vaste collega’s professioneel kunnen opereren.  

voor
jou

Als je op interimbasis in de zorg werkt en alleen je vak goed uitoefenen voor jou niet genoeg is.

Als je ziet wat er gebeurt in de teams en organisaties waar je werkt en technieken en methodes wilt hebben om daar iets mee te kunnen doen.

Wanneer je gelooft in het voortdurend investeren in jezelf als professional.

de verdubbelaar

in dit programma

ons
aanbod

Dit is een zin daar staat tegenover dat het nergens over gaat. Hieruit kunnen we afleiden dat het moeilijk is. De lat ligt anders gezegd op de verkeerde plek. Resumerend leidt dit tot niets. Maar door middel hiervan leren we opleiding rake vragen. 

de verdubbelaar

  • 18 Online modules met alle inhoud, concepten en theorie. De uitleg, de oefeningen, de verdieping kun je nu op eigen tempo volgen, wanneer je wilt.
  • Want in de besloten online omgeving staan de kennis modules voor je klaar. Kijk de video., lees het transcript. luister de .mp3, verdiep met de bonus en geniet van de boekentips. 
  • Je volgt de modules zoals jij wilt, tot en met een jaar lang na de laatste trainingsdag. De modules worden 3 weken voor de eerste trainingsdag geactiveerd.

dag 1 en 2: een stevige basis

We maken een sterke start in dit programma. Alle basiselementen van systemisch werken komen voorbij. Dit keer gaat het over jouw professionele positie in een systeem waar je tijdelijk deel van bent. Alles wat daar spannend, ingewikkeld én tegelijk ook fantastisch en uitdagend aan is, komt voorbij. We pakken diepte en scherpte.

Het gaat over wat systemen zijn, stromingen in systemisch werk en overlap met andere theorieën, hoe je op de onderstroom komt maar ook wanneer je dat juist niet wilt, waar je gebruik van maakt als je op systemische lagen werkt, wat grenzen zijn en hoe je die hanteert, en passant krijg je een volledige upgrade van het systemisch begrippenkader.

dag 3: contracteren

De afspraken met je opdrachtgever vormen de basis van wat je kunt doen. Het begrenst en zorgt voor veiligheid als het goed gedaan is. Waar je op contracteert en hoe je dat doet is niet altijd volledig in jouw handen. En soms verandert het in de loop van de opdracht. Dag 3 van dit programma leert je hoe je dit doet zodat jij jouw professionele kwaliteiten maximaal kunt inzetten en het systeem beter wordt door jouw aanwezigheid.

dag 4: systemische diagnose

Als ervaren interimmer zijn jouw zintuigen anders getraind. Heel snel heb je door hoe een systeem haar eigen problemen veroorzaakt. Je ziet van alles, je voelt van alles, je wilt van alles. Waar heb je mee te maken? Op dag 4 leer je de structuur en techniek om een systeem diagnose te maken die je met je je nieuwe collega’s en opdrachtgever kunt bespreken, zonder ze af te vallen, te beschuldigen of het beter te weten. Zodat je samen de kwaliteit verhoogt.

dag 5: systemische interventies

Hoe doe je dat nou? Al die dingen die je waarneemt, al die ideeën je die hebt, zo vormgeven dat het systeem waarvoor je werkt het kan ontvangen en er iets aan heeft. Er zijn heel veel verschillende systemische interventies die je kunt doen. Tijdens de 5e trainingsdag bespreken we de meest succesvolle vormen in de zorg.

dag 6: einde

Kenmerkend van interimmer zijn is dat het einde altijd in zicht is. Vanaf het begin af aan. Dit brengt unieke dynamieken met zich mee. Op de laatste trainingsdag gaat het over hoe je het einde deel laat zijn van je opdracht; op zo’n manier dat wat jij gebracht hebt kan blijven terwijl jij al weg bent. Zo ben je maximaal van waarde voor het systeem.

3 persoonlijke coachings

Naast de persoonlijke begeleiding door Siets Bakker tijdens de trainingsdagen, kun je 3 keer gebruik maken van een coach. Je kiest een van de 10 Rake Vragen coaches van Siets Bakker. De coaches zijn zeer divers van achtergrond, zo is er altijd een coach die voor jou past. Met de coach ga je de diepte in op basis van jouw ontwikkelvraag op dat moment. Dat kan een hele praktische vraag zijn maar ook een persoonlijke vraag, die al een leven lang met je meereist. Jij bepaalt. De coachings zijn online en je plant ze zelf op basis van jouw agenda.

data

hie zijn de data van de opleiding rake vragen

start mei 2024

28 en 29 mei 2024, 11 september 2024, 22 november 2024, 13 januari 2025 en 26 februari 2025

trainer: Siets Bakker

“We zijn blij dat je er bent maar eigenlijk willen we je hier niet.” Het is een boodschap die vrijwel iedere interim professional in de zorg kent.

impact

reviews opleiding rake vragen

opleiding rake vragen

ontspannender

Siets is echt een kei in haar vak en een grote bron van inspiratie. Wat mij vooral aanspreekt is hoe zij die complexe materie weet te vertalen naar iets dat iedereen kan begrijpen. Ik weet nu veel beter hoe ik met mijn tijdelijke collega’s om moet gaan. Ik ben ontspannender in mijn werk en heb veel minder last van alles wat ik opmerk doordat ik nu weet hoe ik dat kan gebruiken.
Esther
Maatschappelijk werker op interimbasis

plezier terug

Soms vind ik het zó irritant. Waarom worden dingen zo ingewikkeld gemaakt? Het was een genot om samen met collega’s te bespreken hoe het er aan toe gaat (ik ben niet de enige, alleen dat al). Ik sta steviger in mijn schoenen en heb het plezier in mijn werk weer teruggevonden.
Danielle
Interim teamleider

ruimte

Als psycholoog vind ik het soms lastig om mijn positie in het team te pakken. Ik doe veel observaties die veel verder gaan dan mijn opdracht is. Ik heb verbeterideeën, gebaseerd op vorige opdrachten. Van Siets heb ik geleerd hoe ik dit kan aanpakken op zo’n manier dat het welkom is. Ik voel me steeds meer in mijn kracht komen te staan.
Felicia
Interim GGZ psycholoog

de verdubbelaar

meld je nu aan

6

trainings-dagen

Op de trainingsdagen zul je onder andere veel oefenen, verdiepen en experimenteren. Zodat je veel vlieguren maakt en je jezelf leert te vertrouwen.

18

online modules

Door middel van de online modules heb je alles wat je nodig hebt om je de kennis helemaal eigen te maken. En aangezien je een jaar lang toegang hebt, kun je je eigen tempo volgen.

opleiding rake vragen

3

persoonlijke coachings

Kies je eigen coach uit de fantastische Rake Vragen coaches. Op jouw moment. Over het onderwerp dat jij wilt. Zo kom je nog een stap verder.

locatie

basistraining rake vragen

Dientengevolge moeten hier ook nog een paar woorden. Daar staat tegenover dat het wel effect gaat hebben. In het bijzonder in de impact. Om kort te gaan hoop ik dat het zo goed is. in één woord dit is gekkigheid. hieruit kunnen we afleiden dat er iets niet klopt. Ofschoon iedereen z’n best doet. Aangenomen dat dit voldoende is. Is alles bij elkaar dit wat ik kan doen.

Plek om de hoek: onze eigen trainingslocatie

Op onze eigen superfijne locatie in Den Haag. Helemaal ingericht op de behoefte van deze opleiding.

Kom je met de auto, dan betaal je alleen ’s middags parkeergeld, in de direct omgeving zijn altijd voldoende plekken. Wanneer je met het OV komt, neem dan de tram naar halte van Speijkstraat, vanaf hier is het 3 minuten lopen. Of neem lekker een OV fiets.

Kom je liever de avond ervoor aan? Dan hebben we een paar supertoffe overnachtingsmogelijkheden voor je gevonden. Trakteer jezelf! 

tijd

opleiding rake vragen begintijd en eindtijd

intensieve dagen

De trainingsdagen zijn er intussen om berucht dat ze zo intensief zijn. Je bent vanaf 09:30 welkom opdat je lekker rustig kunt aankomen. We starten vervolgens om 10:00 en sluiten rond 16:00 af.

Dientengevolge moeten hier ook nog een paar woorden. Daar staat tegenover dat het wel effect gaat hebben. In het bijzonder in de impact. Om kort te gaan hoop ik dat het zo goed is. in één woord dit is gekkigheid. hieruit kunnen we afleiden dat er iets niet klopt. Ofschoon iedereen z’n best doet. Aangenomen dat dit voldoende is. Is alles bij elkaar dit wat ik kan doen.

onze trainers

de trainers van de opleiding rake vragen

Siets Bakker tijdens de opleiding systemisch werken

Siets Bakker

Een bekende naam binnen systemisch werken is Siets Bakker. Siets staat bekend om haar nuchtere, doortastende aanpak van systemisch werken. Niet voor niets zijn de drie boeken die zij over systemisch werken schreef, bestsellers in het vakgebied. Als trainer weet ze je te raken en is ze eindeloos creatief in het vertalen van de soms wat abstracte kennis naar praktische vormen.

Monique De Heer tijdens de opleiding systemisch werken

Monique de Heer

Monique heeft 30 jaar ervaring in de zorg, in verschillende rollen en in verschillende soorten zorg. Zij assisteert Siets in dit programma. Ze heeft oog voor jouw persoonlijke leervragen die in de groep mogelijk minder makkelijk te uiten zijn.

Scroll naar boven