cript> Els van Steijn: auteur van de bestseller De Fontein
els van steijn

Els van Steijn

Met haar boek 'De Fontein, vind je plek' heeft Els van Steijn het vaak moeilijke en abstracte begrippenkader van systemisch werken helder gemaakt. Ze gebruikt de fontein als een metafoor om uit te leggen wat je moet doen om het goed te laten stromen in je leven. 

De boodschap is: je moet op je eigen laag ('bak' noemt Els dat) staan om het al het goede te kunnen ontvangen en ook weer door te kunnen geven. Als je je eigen laag verlaat, dan ben je zoals Els zo mooi zegt 'opgestegen' en dus niet meer beschikbaar om al het goede te ontvangen.

Els van Steijn legt geduldig uit welke dynamieken en mechanismen hier onder liggen en geeft adviezen wat je zou kunnen doen. Dat doet ze niet alleen in haar boek maar ook in de podcasts waar ze een graag geziene gast is. Bijvoorbeeld bij Giel Beelen:

en bij Michael Pilarczyk:

Haar tweede boek 'De Fontein, maak wijze keuzes' is het lang verwachte vervolg op haar eerste bestseller.

Els organiseert regelmatig opstellingsdagen waar deelnemers hun eigen vragen kunnen inbrengen en waar ze de fontein verder toelicht. Kijk op haar website voor actuele informatie: www.elsvansteijn.nl

Maak het je makkelijk

en ontvang iedere twee weken een blog of artikel over systemisch werken met Rake Vragen. Ter inspiratie. Uiteraard is het gratis, je kunt je elk moment weer afmelden en het is vrij van marketing-onzin.
Siets Bakker