Upgrade

je vragen

Wat nog geen jaar geleden een oplossing was, veroorzaakt nu problemen. De problemen van nu laten zich niet oplossen met nog beter je best doen, nog slimmer werken of het nog beter weten. Je moet snappen hoe schijnbaar losstaande problemen, op de systemische lagen met elkaar verbonden zijn. Je moet weten welke vragen je kunt stellen om dit zichtbaar te krijgen. Zodra het zichtbaar is, liggen de oplossingen voor het oprapen. Altijd. In het Praktijk Programma Rake Vragen leer je te denken in vragen die bij de onzichtbare verbindingen horen.

 

nieuwe tijden
vragen nieuwe oplossingen
met nieuwe tools

 

 

introductie

€ 95,- (ex. 21% BTW)

compleet

€ 895,- (ex. 21% BTW)

exclusief

€ 1.895,- (ex. 21% BTW)

Kom verder door gebruik te maken van Rake Vragen die zichtbaar maken waarmee het probleem verbonden is. Leer jezelf de denkwijze achter de methode te gebruiken en weet voortaan precies waarop je je aandacht succesvol kunt richten.

Verder komen

Met Rake Vragen kom je voorbij het probleem en ontdek je via je vragen waarmee het verbonden is. 

In één keer goed

Los een probleem voortaan maar één keer op doordat je de onzichtbare structuren achter het probleem, via je vragen, zichtbaar gemaakt hebt.

Masterclasses

Twee keer per jaar is er een masterclass, ergens omgeving Utrecht. Deze zijn exclusief toegankelijk voor (oud) deelnemers aan dit programma.

opstellingen en systemisch met rake vragen

Vijf stappen

De vijf stappen vormen samen één geheel. Alles komt in overzichtelijke porties, aan bod. Jij bepaalt het tempo. Bij elke volgende stap word je door jouw eigen coach begeleid.

Effectief leren

Iedere stap is een slimme mix van kennis opdoen, toepassen in de praktijk en reflecteren op effect. 

Zelf en samen

Een deel van het programma doe je zelf, een ander deel doe je samen, met je eigen groep en een coach.

opstellingen en systemisch met Rake Vragen
opstellingen en systemisch met Rake Vragen

Slimme opzet, jij bent in control

In een effectieve combinatie van een leeromgeving, online werkcollege en persoonlijke coaching leer je in overzichtelijke stappen hoe je systemische kennis via vragen kunt inzetten. De levels 1, 2 en 3 bestaan elk uit 6 modules, neem per module een week de tijd. Met je eigen leergroep doorloop je zo in een half jaar het complete programma. Heb je meer tijd nodig? Geen probleem, dan sluit je gewoon aan bij de volgende leergroep.

inschrijven

Liever eerst proberen? Schrijf je dan in voor alleen de introductie. Begin gelijk.

leeromgeving

In de leeromgeving krijg je alle kennis in de vorm van video, tekst en opdrachten.

werkcollege

Vertaal de kennis naar jouw praktijk in het werkcollege van
Siets Bakker.

coach

Kies een van de ervaren coaches om je eigen vragen te beantwoorden.

Je krijgt nieuwe ideeën, je gesprekken raken gelijk de kern en je verdubbelt de impact van je persoonlijk leiderschap. Doordat je leert werken met de onzichtbare structuren van flow, kost het je minder energie en kom je snel verder.

Het complete programma

 Het complete programma bestaat uit vijf delen, die samen één compleet geheel vormen:

introductie

weet waar je moet zijn

level 1

Rake Vragen als tool

level 2

Rake Vragen als methode

level 3

Rake Vragen als denkwijze

eindopdracht

verdien het certificaat

en de exclusieve masterclasses

De masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor (oud)deelnemers. Het is een plek om elkaar live te ontmoeten, bij te praten, geïnspireerd te worden en te verdiepen. Schuif aan voor de lunch om bij te praten, volg de masterclass met altijd een innovatief en actueel onderwerp en klets gezellig na bij de borrel.

De eerstvolgende masterclasses zijn op:

6 januari 2021

16 juni 2021

Als deelnemer van het Praktijk Programma ontvang je een mail met een uitnodiging om je aan te melden.

Met het doorlopen van dit online programma, de begeleiding van een Rake Vragen Coach en met je certificaat op zak, zul je merken dat je vragen net even anders zijn. Je zult sneller verbinding maken, raakt de ander op een verdiepende laag en het is kort en effectief.

De modules bestaat uit een video van 5-20 minuten, een MP3, het transcript, 3 reflectievragen en uitgebreide werkboeken met opdrachten die je direct 1-op-1 kunt inzetten in je eigen leven. 

Erkend programma

Aan de opleiding Praktijk Programma Rake Vragen zijn 21,5 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl 

NOBCO PE vignet Rake Vragen van Siets Bakker
logo st!r

 Daarnaast heeft de STiR ook Permanente Educatie uren toegekend. Meer informatie tref je aan op: www.stir.nu

Alle vragen beantwoord

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht

Voor wie is het praktijk programma Rake Vragen bedoeld?

Voor jou, als je beter wilt begrijpen hoe verborgen verbindingen zorgen dat je soms moeiteloos succesvol bent en een andere keer moet ploeteren voor een klein beetje resultaat. We zien in de praktijk dat veel deelnemers het programma als het ware 2x keer volgen. De eerste keer laten ze de opdrachten en vragen over zichzelf gaan en wordt hun deelname onderdeel van de eigen persoonlijke ontwikkeling. De tweede keer krijgt de inhoud extra vorm in het toepassen in de werksituatie.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt altijd direct beginnen met de introductie. Meld je aan, log in op de online leeromgeving, volg de modules die bij de introductie horen, kies een coach en boek een afspraak. Daarna stroom je door naar je eigen leergroep en start je met het werkcollege van level 1. Samen met de anderen uit deze leergroep, doorloop je het complete programma, tot en met de eindopdracht. Dit helpt je enorm om een leer-ritme te maken en vast te houden en het is leuk om met anderen te delen en elkaar te volgen. Er starten 4 leergroepen per jaar.

Krijg ik PE punten?

Ja. Het Praktijk Programma Rake Vragen is door de NOBCO beoordeeld en heeft 21,5 PE punten ontvangen. Gebruik het kenmerk 200626-RV-042 bij je (her)certificatie of herregistratie bij NOBCO.

Het programma is met 10 PE punten ook erkend door de STiR. Klik hier voor meer informatie.

Ik heb al kennis van systemisch werk. Leer ik nog wel iets nieuws?

Eerdere deelnemers zeggen dat juist door Rake Vragen hun kennis en begrip van systemisch werk verdiept is. Rake Vragen maakt gebruik van dezelfde kennisbronnen als systemisch werk maar is een heel andere interpretatie hiervan. De taal en toepassingen zijn heel anders. Juist het verschil brengt je verder.

Mijn werkgever betaalt voor mij en ik heb vooraf een factuur nodig. Hoe kan ik de betaling regelen?

Meld je aan en kies voor ‘overboeking’ bij betaalwijze. Je ontvangt direct een factuur per mail. Na betaling van de factuur is je aanmelding definitief. Een andere mogelijkheid is om je werkgever te vragen contact op te nemen via contact@rakevragen.com met instructies voor facturering (sommige werkgevers werken met routecodes of inkoopnummers).

Hoeveel tijd vraagt deelname van mij?

De meeste deelnemers werken de introductie binnen 3 weken door. Dat is inclusief de begrippen en achtergrond leren in de video’s en transcripts, het uitvoeren van de opdrachten en de coaching. Reken voor iedere module van level 1, 2 en 3 een uur per module voor het begrijpen en nog eens een uur voor de reflectievragen en opdrachten. Het ritme van het programma is dat je gemiddeld één module per week doet, ieder level heeft 6 modules. De eindopdracht kost gemiddeld 6 uur met een doorlooptijd van 2 weken.

Als je het complete programma achter elkaar volgt, is dat in totaal ongeveer 26 weken. Je kunt de snelheid aanpassen aan je niveau en beschikbaarheid.

Wat als ik meer tijd nodig heb?

Je houdt 12 maanden volledig toegang tot alle informatie in de online omgeving, de werkcolleges en de aanspraak op coaching en certificering. Je kunt altijd doorstromen naar een volgende leergroep.

Moet ik bij het werkcollege aanwezig zijn?

Je haalt natuurlijk het meeste uit je deelname als je de online werkcolleges bijwoont. Je kunt ook een werkcollege van hetzelfde level meerdere malen volgen. De werkcolleges worden niet opgenomen. Op deze manier is jouw privacy en die van anderen het beste geborgd. Na je aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier kun je de data kiezen waarop je het werkcollege van ieder level wilt bijwonen. Meld je aan op het moment dat het beste voor jou past.

Krijg ik een certificaat of een bewijs van deelname?

Je krijgt een certificaat als je de eindopdracht met goed gevolg hebt afgerond. Je bepaalt zelf of je de eindopdracht doet. Het succesvol afronden van de eindopdracht is wel een voorwaarde voor de toekenning van de PE punten.

Waar bestaat de eindopdacht uit?

Het belangrijkste doel van de eindopdracht zou moeten zijn dat je zelf wilt testen hoe ver je bent; welke delen heb je al goed onder de knie en welke behoeven nog aandacht. De eindopdracht is zo ontworpen dat het inspireert en verrijkt.

De eindopdrachtbestaat uit een leerverslag, een kennistest en een analyse op een actuele casus uit de media. Voor je begint krijg je gedetailleerde informatie over waar we op letten.

Je antwoorden worden door een van de coaches beoordeeld en je krijgt bij ieder deel inhoudelijk feedforward.

Wat zijn de verschillen tussen het Praktijk Programma en het Expert Programma?

Het Praktijk Programma doe je online, op je eigen tempo én samen met de anderen van je leergroep. In het Expert Programma ligt het zwaartepunt op de 3 workshopdagen.

In het Praktijk Programma krijg je per stap individuele coaching om de aangeboden inhoud gelijk goed te vertalen naar jouw praktijk, deze individuele begeleiding ontbreekt in het Expert Programma.

Het Praktijk Programma is ingericht op niveau’s, van introductie naar vragen als tool in level 1, via vragen als methode in level 2 en als manier van denken in level 3 en je sluit het programma af met een eindopdracht. Het Expert Programma leidt niet tot certificering en is ingericht naar thema: met op de eerste dag je kwaliteit van aanwezigheid als onderwerp, op de tweede dag hoe je vragen inzet en op de derde dag de systemen die reageren.

Het Praktijk Programma is door de NOBCO en de STiR erkend met PE punten, het Expert Programma niet.

introductie

€ 95,- (ex. 21% BTW)

compleet

€ 895,- (ex. 21% BTW)

exclusief

€ 1.895,- (ex. 21% BTW)