fbpx

Upgrade

je vragen

Wat nog geen jaar geleden een oplossing was, veroorzaakt nu problemen. De problemen van nu laten zich niet oplossen met nog beter je best doen, nog slimmer werken of het nog beter weten. Je moet snappen hoe schijnbaar losstaande problemen op de systemische lagen met elkaar verbonden zijn. Je moet weten welke vragen je kunt stellen om dit zichtbaar te krijgen. Zodra het zichtbaar is, de Online Opleiding Rake Vragen leer je te denken in vragen die bij de onzichtbare verbindingen horen.

 

“Nieuwe tijden
vragen nieuwe oplossingen
met nieuwe tools”

 

 

Compleet

€ 895,- (excl. 21% BTW)

Exclusief

€ 1.995,- (excl. 21%BTW)

Kom verder door gebruik te maken van Rake Vragen die zichtbaar maken waarmee het probleem verbonden is. Leer jezelf de denkwijze achter de methode te gebruiken en weet voortaan precies waarop je je aandacht succesvol kunt richten.

Verder komen

Met Rake Vragen kom je voorbij het probleem en ontdek je via je vragen waarmee het verbonden is. 

In één keer goed

Los een probleem voortaan in één keer op, doordat je de onzichtbare structuren achter het probleem
– via je vragen – zichtbaar hebt gemaakt.

Masterclasses

Twee keer per jaar is er een masterclass. Deze zijn exclusief toegankelijk voor (oud-)deelnemers aan een van de opleidingen Rake Vragen.

opstellingen en systemisch met rake vragen

Vier stappen

De vier stappen vormen samen één geheel. Alles komt in overzichtelijke porties aan bod. Jij bepaalt het tempo. Bij elke volgende stap word je door jouw eigen coach begeleid.

Effectief leren

Iedere stap is een slimme mix van kennis opdoen, toepassen in de praktijk en reflecteren op effect. 

Zelf en samen

Een deel van de opleiding doe je zelf; een ander deel doe je samen, met je eigen groep en een coach.

opstellingen en systemisch met Rake Vragen
opstellingen en systemisch met Rake Vragen

 Slimme opzet, jij bent in control

In een effectieve combinatie van een leeromgeving, online werkcolleges en persoonlijke coaching leer je in overzichtelijke stappen hoe je systemische kennis via vragen kunt inzetten. De levels 1, 2 en 3 bestaan elk uit 6 modules; neem per module een week de tijd. Met je eigen leergroep doorloop je zo in een halfjaar het complete programma. Heb je meer tijd nodig? Geen probleem, dan sluit je gewoon bij de volgende leergroep aan.

Inschrijven

Liever eerst proberen? Schrijf je dan alleen in voor de Introductie. Begin gelijk.

Leeromgeving

In de leeromgeving krijg je alle kennis in de vorm van video, tekst en opdrachten.

Werkcollege

Vertaal de kennis naar jouw praktijk in de werkcolleges van
Siets Bakker.

Coach

Kies éen van de ervaren coaches om je eigen vragen te beantwoorden.

Je krijgt nieuwe ideeën, je gesprekken raken gelijk de kern en je verdubbelt de impact van je persoonlijk leiderschap. Doordat je leert werken met de onzichtbare structuren van flow kost het je minder energie en kom je snel verder.

Alles in een online opleiding

Online leren kan beter dan je verwacht. Slim ingericht en steeds uitdagend:

Level 1

Rake Vragen als tool

Level 2

Rake Vragen als methode

Level 3

Rake Vragen als denkwijze

Eindopdracht

verdien het certificaat

en de exclusieve masterclasses

De masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor (oud-)deelnemers. Het is een plek om elkaar live te ontmoeten, bij te praten, geïnspireerd te worden en te verdiepen. Schuif aan voor de lunch om bij te praten, volg de masterclass met altijd een innovatief en actueel onderwerp en klets gezellig na bij de borrel.

Als deelnemer van de Online Opleiding Rake Vragen ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden.

Met het doorlopen van deze online opleiding, de begeleiding van een Rake Vragen-coach en met je certificaat op zak, zul je merken dat je vragen net even anders zijn. Je zult sneller verbinding maken, raakt de ander op een verdiepende laag en het is kort en effectief.

Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest om thuis te studeren. De lessen duren een 15 minuten dus je hebt altijd het gevoel dat je evolueert en bovendien wordt je nog persoonlijk begeleid. 

Marijke Vervaet

psychotherapeut

De modules bestaat uit een video van 5 – 20 minuten, een MP3, het transcript, 3 reflectievragen en uitgebreide werkboeken met opdrachten die je direct 1-op-1 kunt inzetten in je eigen leven.

Erkende opleiding

logo st!r

Daarnaast heeft de STiR ook Permanente Educatie-uren toegekend. Meer informatie tref je aan op: www.stir.nu

Alle vragen beantwoord

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht

Voor wie is de Online Opleiding Rake Vragen bedoeld?

Voor jou, als je beter wilt begrijpen hoe verborgen verbindingen zorgen dat je soms moeiteloos succesvol bent en een andere keer moet ploeteren voor een klein beetje resultaat. We zien in de praktijk dat veel deelnemers het programma als het ware 2 x keer volgen. De eerste keer laten ze de opdrachten en vragen over zichzelf gaan en wordt hun deelname onderdeel van de eigen persoonlijke ontwikkeling. De tweede keer krijgt de inhoud extra vorm in het toepassen in de werksituatie.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt altijd direct beginnen. Meld je aan, log in op de online leeromgeving, volg de modules van level 1, kies een coach en boek een afspraak. Daarna zien we elkaar in het werkcollege van level 1. Samen met de anderen doorloop je de opleiding, tot en met de eindopdracht. 

Krijg ik PE-punten?

Ja. De Online Opleiding Rake Vragen is door de NOBCO beoordeeld en heeft 21,5 PE-punten ontvangen. Gebruik het kenmerk 200626-RV-042 bij je (her)certificatie of herregistratie bij NOBCO.

Het programma is met 10 PE-punten ook erkend door de STiR. Klik hier voor meer informatie.

Ik heb al kennis van systemisch werk. Leer ik nog wel iets nieuws?

Eerdere deelnemers zeggen dat juist door Rake Vragen hun kennis en begrip van systemisch werk verdiept is. Rake Vragen maakt gebruik van dezelfde kennisbronnen als systemisch werk, maar is een heel andere interpretatie hiervan. De taal en toepassingen zijn heel anders. Juist het verschil brengt je verder.

Mijn werkgever betaalt voor mij en ik heb vooraf een factuur nodig. Hoe kan ik de betaling regelen?

Meld je aan en kies voor ‘overboeking’ bij betaalwijze. Je ontvangt direct een factuur per mail. Na betaling van de factuur is je aanmelding definitief. Een andere mogelijkheid is om je werkgever te vragen contact op te nemen via contact@rakevragen.com met instructies voor facturering (sommige werkgevers werken met routecodes of inkoopnummers).

Hoeveel tijd vraagt deelname van mij?

Reken voor iedere module van level 1, 2 en 3 een uur per module voor het begrijpen, en nog eens een uur voor de reflectievragen en opdrachten. Het ritme van de opleiding is dat je gemiddeld één module per week doet; ieder level heeft 6 modules. Doe er in elk geval niet meer dan 2 per week De eindopdracht kost gemiddeld 6 uur met een doorlooptijd van 4 weken.

Als je de opleiding achter elkaar volgt, is dat in totaal ongeveer 26 weken. Je kunt de snelheid aanpassen aan je niveau en beschikbaarheid.

Wat als ik meer tijd nodig heb?

Je houdt 12 maanden volledig toegang tot alle informatie in de online omgeving, de werkcolleges en de aanspraak op coaching en certificering. Of het dubbele als je kiest voor ‘exclusief’.

Moet ik bij het werkcollege aanwezig zijn?

Je haalt natuurlijk het meeste uit je deelname als je de online werkcolleges bijwoont. Je kunt ook een werkcollege van hetzelfde level meerdere malen volgen. De werkcolleges worden niet opgenomen. Op deze manier is jouw privacy en die van anderen het beste geborgd. Na je aanmelding, krijg je toegang tot de online leeromgeving. Hier kun je de data kiezen waarop je het werkcollege van ieder level wilt bijwonen. Meld je aan voor het moment dat het voor jou het beste past.

Mijn collega wil ook meedoen, is het verstandig om ons tegelijk in te schrijven?

Ja zeker. Vaak is het juist erg prettig om iemand in je directe omgeving te hebben die zich ook aan het bekwamen is in deze manier van vragen stellen en denkwijze. Je kunt lekker met elkaar sparren en reflecteren. De coachings volg je sowieso individueel.

Krijg ik een certificaat of een bewijs van deelname?

Je krijgt een certificaat als je de eindopdracht met goed gevolg hebt afgerond. Je bepaalt zelf of je de eindopdracht doet. Het succesvol afronden van de eindopdracht is wel een voorwaarde voor de toekenning van de PE-punten.

Waar bestaat de eindopdacht uit?

Het belangrijkste doel van de eindopdracht zou moeten zijn dat je zelf wilt testen hoe ver je bent; welke delen heb je al goed onder de knie en welke behoeven nog aandacht. De eindopdracht is zo ontworpen dat het inspireert en verrijkt.

De eindopdracht bestaat uit een leerverslag, een kennistest en een analyse op een actuele casus uit de media. Voor je begint, krijg je gedetailleerde informatie over waar we op letten.

Je antwoorden worden door één van de coaches beoordeeld en je krijgt bij ieder deel inhoudelijke feedforward.

Wat zijn de verschillen tussen de Online Opleiding Rake Vragen en de Opleiding Rake Vragen op locatie

De Online Opleiding Rake Vragen doe je helemaal online, in je eigen tempo én samen met de anderen van je leergroep en de lesstof is ingedeeld in level 1, 2 en 3. In de Opleiding Rake Vragen op locatie ligt het zwaartepunt op de 3 workshopdagen en is de lesstof ingedeeld in de delen van Rake Vragen.

In de Online Opleiding Rake Vragen krijg je per stap individuele coaching om de aangeboden inhoud gelijk goed te vertalen naar jouw praktijk. Deze individuele begeleiding ontbreekt in de Opleiding Rake Vragen op locatie.

De Online Opleiding Rake Vragen is ingericht op niveau’s, van vragen als tool in level 1, via vragen als methode in level 2 en als manier van denken in level 3 en je sluit het programma af met een eindopdracht.De Opleiding Rake Vragen op locatie leidt niet tot certificering en is ingericht naar thema: met op de eerste dag je kwaliteit van aanwezigheid als onderwerp, op de tweede dag hoe je vragen inzet en op de derde dag de systemen die reageren.

Het laatste verschil is dat de Online Opleiding Rake Vragen door de NOBCO en de STiR erkend met PE-punten is; de Opleiding Rake Vragen op locatie niet.

Compleet

€ 895,- (ex. 21% BTW)

Exclusief

€ 1.995,- (ex. 21% BTW)