cript> Philadelphia kiest voor systemisch werken met Rake Vragen

Stichting Philadelphia Zorg heeft gekozen voor Rake Vragen als onderdeel van het programma 'Leidinggevende van de Toekomst'

Laat je inspireren door de ervaringen van Philadelphia en meld je aan voor het gratis webinar!

Stichting Philadelphia zorg

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking om prettig te leven. Dit kan bijvoorbeeld op een woonlocatie zijn of ambulant, bij iemand thuis. Daarnaast biedt Philadelphia dagbestedingsplekken en leer-werktrajecten aan. De zorg die aan cliënten geleverd wordt is op basis van een langdurige verbinding. De langdurige relatie maakt de organisatie ambitieus in het steeds weer zoeken naar vernieuwing en verbetering.

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven.

Agnes Verhulst

"In het dagelijkse werk worden leidinggevenden geconfronteerd met ingewikkelde vraagstukken waar geen simpele antwoorden voor zijn. We zijn bij de opbouw van het programma met name op zoek gegaan naar nieuwe en vruchtbare manieren om naar deze vraagstukken te kijken. Daarbij was het belangrijk dat de deelnemers zelf konden kiezen uit een breed aanbod. Systemisch werken en Rake Vragen bleken een schot in de roos. Wat we terug horen is dat deelnemers op een prettige manier geconfronteerd worden met anders kijken. Er worden stenen aangedragen om nieuwe paden neer te leggen. Het liep letterlijk storm bij de eerste sessies."
Agnes Verhulst 

directeur Medewerkersbelang en verantwoordelijk voor het programma Leidinggevende van de Toekomst

Een logische vervolgstap voor Philadelphia:

Agnes Verhulst: “Op de werkvloer werd de takenlijst vaak leidend en dat werd een blokkade voor het zelf besluiten nemen, met elkaar en in het nu. Als organisatie willen we juist dat deze besluitvorming op de vloer en in het nu kan plaatsvinden. Systemisch werken helpt de leidinggevenden in het creëren van vruchtbare grond om goede besluiten te nemen en met elkaar een beweging te maken die bijdraagt aan het grotere geheel. Dit sluit ook aan bij een belangrijk leidend principe in de samenwerking met onze cliënten: We ondersteunen als het nodig is, maar durven los te laten als het kan."

Siets Bakker

"We hebben een mooi programma samengesteld van 3 trainingsdagen over systemisch werk, specifiek voor leidinggevenden. Het gaat steeds over ‘wat zie je gebeuren’ en ‘wat kun je in de dagelijkse praktijk doen?’ in het contact met zowel de eigen medewerkers maar ook collega’s, cliënten en verwanten. Het programma is erop gericht dat leidinggevenden zelf in staat zijn om opnieuw beweging te creëren in dat wat vastzit en om zo alle beschikbare kennis, energie en inzicht te kunnen gebruiken. Systemisch werken helpt de leidinggevende om te kijken naar het geheel en zijn positie daarin."

Siets Bakker 

auteur, trainer en consultant met Rake Vragen en voorloper in praktisch systemisch werken

“Systemisch werken helpt onze professionals om hun vak te pakken in plaats van taken uit te voeren. Met name vanwege het succes en animo van de eerste trainingen gaan we deze training opnieuw aanbieden aan een volgende groep leidinggevenden.”
Agnes Verhulst

ons team

check-in opleiding Rake Vragen
Siets Bakker
Auteur, trainer, ontwikkelaar van Rake Vragen en 25+ jaar ervaring in organisaties. 
Monique de Heer
Trainer met 30+ jaar ervaring in complexe gezondheidszorg.
Els van Ouwerkerk
Programmaleider met 20+ jaar ervaring in psychiatrische zorg.
Fem Jacobs
Organisatie en backoffice met hart voor mensen en wie ze ten diepste zijn.

Geloof niets, probeer het zelf

Kom onze aanpak testen in het gratis webinar. Merk hoe gemakkelijk systemisch werken eigenlijk in te zetten is in je eigen praktijk. Krijg eigen op-maat-gemaakte Rake Vragen van Siets Bakker toegestuurd. Je wordt er áltijd beter van, gegarandeerd! 

Over dit webinar

Stuur je casus in en krijg op maat gemaakte Rake Vragen

Ter voorbereiding kun je een eigen, huidige casus insturen. Je krijgt van Siets Bakker dan enkele Rake Vragen speciaal op die casus gericht, toegestuurd. Kun je vooraf testen of en hoe het werkt. In het webinar licht Siets de vragen toe en kun je zelf ook vragen stellen.

Datum en tijd

Een uurtje, aan het einde van de dag.

100% gratis

Je krijgt 3 x een mail ter voorbereiding. Meer niet. Wij geloven in goede inhoud, niet in het sturen van vervelende marketingmails.

Voor leidinggevenden in de zorg

Het webinar is speciaal gericht op leidinggevenden in de zorg. 

Vervolg

Als onze aanpak en het effect je aanspreekt, blijven we graag in contact. Dan luisteren we naar de ontwikkelbehoefte in jouw organisatie en vertellen wat wij zou kunnen bieden.

ik doe mee