Leestip

Systemisch adviseren

Siebke Kaat en Anton de Kroon

Het is het eerste boek dat ik gelezen heb over systemisch werken. Ik voelde me als organisatieadviseur aangetrokken tot de titel. Als ik eraan terugdenk, voelde het boek als een vriendelijke uitnodiging om de systemische concepten voorzichtig aan in mijn praktijk in te voegen. 

systemisch adviseren van Siebke Kaat en Anton de Kroon

softcover | 192 pagina’s | € 22,95 | ISBN 9789077290224

Wat is systemisch werken?

Wie denkt dat alle regels volgen, de successtructuren van vroeger kopiëren en alles keurig kunnen uitleggen en verklaren het recept is om succesvol te zijn, heeft het mis. Meer dan ooit tevoren is duidelijk hoe alles met elkaar verbonden is. Alles goed brengt geen succes. Genoeg goed doen én verbindingen maken waardoor geld, kennis, energie enzovoorts vanzelf kan stromen, dát brengt succes. Systemisch werken gaat over die verbindingen. Kaat en De Kroon voegen in dit boek daar ook nog de kennis uit de natuur aan toe. Soms als metafoor, soms als voorbeeld.

Meer leestips

Siets Bakker is behalve auteur ook eigenaar van een uitgeverij die gespecialiseerd is in systemisch werken. Ze heeft meegewerkt aan vele publicaties en kent als geen ander het aanbod. Klik op het boek voor meer info.

 

Deep democracy

Deep democracy

Jitske Kramer

Systemisch Wijzer

Systemisch wijzer

Siets Bakker en Leanne Steeghs

Vleugels voor verandering

Vleugels voor verandering

Jan Jacob Stam

Theorie U

Theorie U

Otto Scharmer

systemisch adviseren