cript>Zeytin agact
zeytin agact

Zeytin agact

Als je iemand hoort praten over opstellingen, klinkt het altijd wat raar. Wat gebeurt daar? Waar komt die informatie vandaan? In de serie Zeytin Agact onderzoeken de drie hoofdrolspelers hun problemen in een opstelling.

Je zou de serie, of alleen de eerste aflevering, kunnen kijken als je overweegt een opstelling te doen maar je wilt eerst weten wat het nou precies is.

in de serie is de begeleider van de opstelling een wat spirituele, bijna magische man. Hoewel hij zich bescheiden opstelt wordt de suggestie gewekt dat hij bijzondere gaven heeft. Jammer is dat. Het is duidelijk de de acteurs zelf meerdere opstellingen hebben bijgewoond: de woorden die hij gebruikt is echt het klassieke systemische jargon. Zelfs de manier waarop hij ze uitspreekt, en zijn lichaamshouding is een universele aanpak onder opstellers.

De verwarring die de opstellingen bij de hoofdrolspelers teweeg brengt is ook herkbaar: soms is het bijna niet te geloven hoe grote, hardnekkige problemen in iemands leven veranderen door iets dat er zo eenvoudig uitziet.

Bij Rake Vragen gebruiken we dezelfde kennis als bij opstellingen maar vertalen het naar een vraag. Zodat het wat hanteerbaarder blijft en je het zelf zonder de jarenlange training die een opsteller nodig heeft, kunt gebruiken. In onze opleidingen leer je hoe dit te doen.

In de training praktisch systemisch werken doen we altijd veel opstellingen. In een andere stijl dan in de serie Zeytin Agact maar minstens zo doeltreffend.

Maak het je makkelijk

en ontvang iedere twee weken een blog of artikel over systemisch werken met Rake Vragen. Ter inspiratie. Uiteraard is het gratis, je kunt je elk moment weer afmelden en het is vrij van marketing-onzin.
Siets Bakker