cript> Rake Vragen


Systemisch werken

met Rake Vragen

exclusief voor interim professionals


De plek die je als interimmanager hebt in het systeem van je opdrachten zijn heel specifiek en doelgericht. Dat weet jij als geen ander. Als je dit goed kunt hanteren kun je ongelofelijk veel bereiken voor het systeem, de mensen die erin werken en voor de betekenis die het systeem in de samenleving heeft.

Opdrachten gaan aan de oppervlakte vaak nog steeds over efficientie- of kwaliteitsslagen maken, een stoel bezet houden tijdens een procedure of het voorbereiden of verteren van een organisatiewijzigingen. Onder de oppervlakte, in de onderstroom, liggen altijd unieke, verborgen opdrachten die het uiteindelijke verschil in de bovenstroom bepalen.

De focus van deze eenmalige training is hoe via systemisch werken die verborgen opdrachten hanteerbaar kunt maken. Voor jou, voor je opdrachtgevers en voor de teams waar je mee werkt. Met Rake Vragen als belangrijkste vorm.

Eerstvolgende trainingen

datum
bij locatie
Aanmelden
€ bedrag,- ex. 21% BTW

Programma

We zullen veel met voorbeelden uit jouw eigen praktijk werken. Jouw ervaring plaatsen we in een systemische context. We onderzoeken wat hierdoor zichtbaar wordt wat eerder verborgen bleef en welke interventies je kunt doen op de systemische lagen. Dat doen we langs de volgende thema’s:

Je opdracht

Waar stap je op in als je op een opdracht instapt? Leer de symptomen uit de onderstroom te herkennen en weet welke vraag te stellen. Zo creëer je de voorwaarden voor een succesvolle opdracht.

Je positie

De bijzondere positie van interimmer kan voor of tegen je werken. Ontdek welke krachten in de onderstroom je van je positie afhalen en met welke vragen je in je volle kracht kunt komen.

Weerstand

Systemen kunnen flink weerstand tonen tegen jouw opdracht. Zelfs al hebben ze er zelf om gevraagd. Vragen helpen je te herkennen wat de boodschap van de weerstand is en lossen die zo op.

Elk van deze thema’s brengt een aanscherping van jouw vakmanschap. Het vraagt moed om de thema’s te adresseren. En kennis van hoe de onderstroom functioneert. Het eerste breng jij mee naar de training, het tweede regelen wij.

Ken je dat onderbuikgevoel als je binnenkomt bij een nieuwe opdracht? Wat is dat en hoe zet je dit in beweging?

Met de workshop Rake Vragen voor interim professionals krijg je tools en inzichten om hier mee aan de slag te gaan.

Je eigen positie in de opdracht die je aangaat als interim is anders dan wanneer een werknemer zich verbindt met een werkgever.

Ik zeg een must voor iedere interim professional om bewustwording van de onderstroom te krijgen met praktische vragen.

Marli van Tetering interim profesisonal
Marli van Tetering - Interim HR Professional
Zoomt echt in op het werk van een interimmer. Positie en weerstand worden vanuit systemisch perspectief goed belicht. Fijn is dat Siets haar boeken en kaarten meeneemt maar ver weg van een verkoop praatje daarvan blijft! 
Judiht van Twist over Rake Vragen
Judith van Twist - interim schooldirecteur

Praktische informatie

Beschikbaarheid

Het aantal plaatsen is beperkt, meld je direct aan om zeker te zijn van deelname.

Locatie

We verblijven in het mooie locatie. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en de locatie is ook goed bereikbaar met OV.

Incl. lunch

Een uitgebreide lunch is inbegrepen.

Tijdstip

De training start om 10:00 en zal rond 16:30 eindigen.

Aanmelden
€ bedrag- ex. 21% BTW
                                       

interim professionals

Voor wie is deze training bedoeld?

Alle inhoud, uitleg, werkvormen, oefeningen en reflectie zijn gericht op jouw rol als interim professional. We stellen als voorwaarde voor deelname dat je jezelf beschouwt als interim professional en dat je het afgelopen jaar minimaal één opdracht hebt (gehad).

Ik heb al kennis van systemisch werken. Leer ik nog wel iets nieuws?

Natuurlijk! In de training staat je dagelijkse praktijk als interim professional centraal. De kernelementen hiervan plaatsen we in een systemische context en we trainen interventies vanuit systemische lagen. Heb je vast nog niet eerder zo gedaan. Bovendien is er veel ruimte voor netwerken en andere vormen van uitwisselen.

Krijg ik een factuur?

Ja, na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving en een factuur met BTW specificatie.

Door wie wordt de training gegeven?

De training wordt door Siets Bakker gegeven. Siets is zelf interim professional geweest en heeft bij vele gemeenten, provincies en ministeries opdrachten gedaan, veelal gingen die over reorganisaties, herindelingen en oprichting gemeenschappelijke regelingen.

Vanaf 2010 is Siets zich gaan specialseren in systemisch werken. In 2015 kwam haar eerste boek Systemisch Wijzer uit. Sinds het verschijnen van haar boek Rake Vragen bestaat haar werk vooral uit toepassen en doorgeven van deze kennis als adviseur, spreker, organisatiecoach, trainer en auteur. Op 7 december is haar nieuwe boek Onderstroommanagement verschenen.

Hoe gaan jullie om met de voorkoming van de verspreiding van COVID ?

We volgen de maatregelen die door de overheid gesteld worden. We gaan ervanuit dat je bij klachten thuisblijft, je mag je door iemand laten vervangen. Restitutie van inschrijfgeld is tot een week voor aanmelding nog mogelijk, daarna niet meer.

Als de training wegens maatregelen niet op een acceptabele manier door kan gaan, dan wordt de training eenmalig verschoven naar een nieuwe datum. Kan de training dan nog steeds niet plaatsvinden, dan wordt de training op die nieuw gekozen datum omgezet in een online variant.

Zijn er nog andere kosten? Bijvoorbeeld voor studiemateriaal?

Nee, er zijn geen andere kosten. Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen. De lunch is inbegrepen. Je reiskosten en eventuele voorovernachting komen wel voor eigen rekening.

                                   

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht.

Maatregelen voorkoming van verspreiding COVID-19

  • We volgen de regels die veiligheid vergroten, zonder je vrijheid te beperken. Je kunt veilig deelnemen zonder QR code, mondkapje of sneltest, je mag ook deelnemen met QR code, mondkapje of sneltest.
  • De locatie en het programma maken 1,5 meter afstand houden mogelijk.
  • Bij klachten blijf je natuurlijk gewoon thuis.
  • We meten voortdurend de luchtkwaliteit in de ruimte en ventileren extra wanneer nodig.