fbpx

Systemisch werken

met Rake Vragen

exclusief voor interim professionals

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens
De plek die je als interimmanager hebt in het systeem van je opdrachten zijn heel specifiek en doelgericht. Dat weet jij als geen ander. Als je dit goed kunt hanteren kun je ongelofelijk veel bereiken voor het systeem, de mensen die erin werken en voor de betekenis die het systeem in de samenleving heeft.

Opdrachten gaan aan de oppervlakte vaak nog steeds over efficientie- of kwaliteitsslagen maken, een stoel bezet houden tijdens een procedure of het voorbereiden of verteren van een organisatiewijzigingen. Onder de oppervlakte, in de onderstroom, liggen altijd unieke, verborgen opdrachten die het uiteindelijke verschil in de bovenstroom bepalen.

De focus van deze eenmalige training is hoe via systemisch werken die verborgen opdrachten hanteerbaar kunt maken. Voor jou, voor je opdrachtgevers en voor de teams waar je mee werkt. Met Rake Vragen als belangrijkste vorm.

Programma

We zullen veel met voorbeelden uit jouw eigen praktijk werken. Jouw ervaring plaatsen we in een systemische context. We onderzoeken wat hierdoor zichtbaar wordt wat eerder verborgen bleef en welke interventies je kunt doen op de systemische lagen. Dat doen we langs de volgende thema’s:

Je opdracht

Waar stap je op in als je op een opdracht instapt? Leer de symptomen uit de onderstroom te herkennen en weet welke vraag te stellen. Zo creëer je de voorwaarden voor een succesvolle opdracht.

Je positie

De bijzondere positie van interimmer kan voor of tegen je werken. Ontdek welke krachten in de onderstroom je van je positie afhalen en met welke vragen je in je volle kracht kunt komen.

Weerstand

Systemen kunnen flink weerstand tonen tegen jouw opdracht. Zelfs al hebben ze er zelf om gevraagd. Vragen helpen je te herkennen wat de boodschap van de weerstand is en lossen die zo op.

Elk van deze thema’s brengt een aanscherping van jouw vakmanschap. Het vraagt moed om de thema’s te adresseren. En kennis van hoe de onderstroom functioneert. Het eerste breng jij mee naar de training, het tweede regelen wij.

In samenwerking met IMSUS

IMSUS BV, met Ursula Schouten aan het roer, is al sinds 2008 dé partner voor organisaties in de (semi) publieke sector op het gebied van organisatieadvies, interim-management en coaching. 

Jaarlijks bemiddelt IMSUS gemiddeld 60 adviseurs op strategische en tactische rollen in het fysieke of sociale domein of in de bedrijfsvoering.

Ursula: “Rake vragen en organisatieadvies. Volgens mij een onlosmakelijke en krachtige combinatie wat net die beweging in een organisatie op gang brengen die al tijden nodig is of tot een ander inzicht kan inspireren”. 

interim professionals

interim professionals interim professionals

Praktische informatie

  • We verblijven in het mooie Vrij in Culemborg. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en de locatie is ook goed bereikbaar met OV.
  • De training start om 10:00 en zal rond 16:30 eindigen.
  • Een uitgebreide lunch is inbegrepen.
  • Het aantal plaatsen is beperkt, meld je direct aan om zeker te zijn van deelname.
  • Deze training staat alleen open voor interim professionals.

meld je hier aan voor de training op 19 januari 2022

VOLGEBOEKT. JE KUNT JE NIET MEER AANMELDEN

meld je hier aan voor de training op 24 februari 2022

Alle vragen beantwoord

Voor wie is deze training bedoeld?

Alle inhoud, uitleg, werkvormen, oefeningen en reflectie zijn gericht op jouw rol als interim professional. We stellen als voorwaarde voor deelname dat je jezelf beschouwt als interim professional en dat je het afgelopen jaar minimaal één opdracht hebt (gehad).

Ik heb al kennis van systemisch werken. Leer ik nog wel iets nieuws?

Natuurlijk! In de training staat je dagelijkse praktijk als interim professional centraal. De kernelementen hiervan plaatsen we in een systemische context en we trainen interventies vanuit systemische lagen. Heb je vast nog niet eerder zo gedaan. Bovendien is er veel ruimte voor netwerken en andere vormen van uitwisselen.

Krijg ik een factuur?

Ja, na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving en een factuur met BTW specificatie.

Door wie wordt de training gegeven?

De training wordt door Siets Bakker gegeven. Siets is zelf interim professional geweest en heeft bij vele gemeenten, provincies en ministeries opdrachten gedaan, veelal gingen die over reorganisaties, herindelingen en oprichting gemeenschappelijke regelingen.

Vanaf 2010 is Siets zich gaan specialseren in systemisch werken. In 2015 kwam haar eerste boek Systemisch Wijzer uit. Sinds het verschijnen van haar boek Rake Vragen bestaat haar werk vooral uit toepassen en doorgeven van deze kennis als adviseur, spreker, organisatiecoach, trainer en auteur. Op 7 december zal haar nieuwe boek Onderstroommanagement verschijnen.

Hoe gaan jullie om met COVID?

We volgen de maatregelen die door de overheid gesteld worden. We gaan ervanuit dat je bij klachten thuisblijft, je mag je door iemand anderes laten vervangen. Restitutie van inschrijfgeld is tot een week voor aanmelding nog mogelijk, daarna niet meer.

Als de training wegens maatregelen niet op een acceptabele manier door kan gaan, dan wordt de training eenmalig verschoven naar een nieuwe datum. Kan de training dan nog steeds niet plaatsvinden, dan wordt de training op die nieuw gekozen datum omgezet in een online variant.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht

meld je hier aan voor de training op 19 januari 2022

VOLGEBOEKT. JE KUNT JE NIET MEER AANMELDEN

meld je hier aan voor de training op 24 februari 2022

Maatregelen tegen verspreiding COVID-19

  • We volgen de verplichte corona maatregelen maar zoeken daarbinnen wel de ruimte op. We zorgen dat je je zowel veilig als vrij kunt voelen. De locatie en het programma maken 1,5 meter afstand houden mogelijk.
  • Bij klachten blijf je natuurlijk gewoon thuis. Je kunt je door iemand laten vervangen of 50% restitutie van je deelnamegeld krijgen.
  • In geval van een lockdown zal de workshop eenmalig worden verplaatst.
  • We meten voortdurend de luchtkwaliteit in de ruimte en ventileren extra wanneer nodig.

interim professionals

interim professionals interim professionals