fbpx

Beweging door

je vragen

Stel je voor dat je meer bereikt door minder hard te werken. Dat is het effect van Rake Vragen. De vragen maken los wat vastzit. Je merkt direct resultaat bij jezelf, in je omgeving en op je werk.

Meld je aan voor 3 daagse Rake Vragen training op locatie, je kunt meteen beginnen met de online bonus.

Start april

19-04, 18-05 en 21-06

Culemborg

VOLGEBOEKT

Start sept.

13-09, 11-10 en 08-11

Culemborg

Waar Rake Vragen een antwoord op zijn

Rake Vragen zijn veel rijker dan alleen de vraag die je stelt. Dat komt doordat ze informatie raken die ver voorbij bedenken gaat. Met Rake Vragen hoef je niet te overtuigen, maar nodig je uit. Je krijgt iets heel anders. Tijdens deze training ga jij ook voorbij de vraag. Het gaat in de 3 daagse Rake Vragen training op locatie,over alles voor, tussen, na én voorbij de vragen. 

Blijven ontwikkelen

Je bent geen beginner meer in je vak; je weet dus dat je je steeds moet blijven ontwikkelen. Dat doe je op zo’n manier dat het je ook veel plezier brengt.

Systemisch

Je bent geïnteresseerd in systemisch werk, maar ziet jezelf niet op dagelijkse basis opstellingen doen.

Verder en voorbij

Vragen als vorm spreekt je aan. Je wilt voorbij wat in eerste instantie zichtbaar is bij een Rake Vraag.

Van nu

Je gelooft niet in kant-en-klare oplossingen, maar wilt antwoorden die passen bij de complexiteit van nu. Je ziet dat die anders zijn dan voorheen.

Theorie en praktijk

Je wilt de kennis, de theorie en de concepten én je wilt oefenen en dit direct praktisch kunnen toepassen.

Op locatie

De trainingsdagen doen we fysiek, op locatie. Bij lockdown schuiven we door naar een later moment.

Gemaakt voor professionals

die coördineren, adviseren, begeleiden, inrichten, vormen, sturen, leidinggeven, ondernemen of beïnvloeden.

Opzet van het Expert Programma

De drie workshops op locatie vormen het hart van het programma. Maar de echte rijkdom vind je in de online leeromgeving. Hierin worden alle concepten achter Rake Vragen uitgelegd, toegelicht, kun je erop reflecteren en … direct toepassen in jouw praktijk.

Aanmelden en: beginnen

Direct na aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving.

Workshop 1: Impact

Direct meer impact door jouw kwaliteit van aanwezigheid.

Workshop 2: Vragen

Je eigen Rake Vragen altijd beschikbaar, want je maakt ze gewoon zelf.

Workshop 3: Systemen

Moeiteloos de boel in beweging
krijgen, want jij weet waar het bijhoort.

Na de training: Borging

50 x een video met een vraag. Korte reminders met impact.

Deelname kost € 1.097,- exclusief 21% BTW.

Je krijgt alles en meer

Het programma is als een buffet. Met een breed scala aan inhoudelijke onderwerpen en vormen om mee te werken. 18 Modules in de online leeromgeving. 6 Bonusmodules waarin experts als Els van Steijn, Annelies Meijers en anderen vertellen hoe zij Rake Vragen gebruiken in hun werk en leven. 3 Workshopdagen. En ook nog 4 extra’s met een waarde van bijna 80 euro:

het boek

t.w.v. € 22,95

de toolbox

t.w.v. € 39,95

de kaartenset

t.w.v. € 19,95

Expert Programma

certificaat

alleen te krijgen

De onderstroom zichtbaar door jouw vragen

In het Expert Programma leer je vragen te stellen die de onderstroom zichtbaar maken en zo nieuwe verbindingen leggen. Beweging ontstaat gemakkelijk en vanzelf. Bij jezelf, bij anderen en in de systemen waarin je werkt.

Praktische informatie

Het complete programma bestaat uit online leren, samen leren in een eigen groep en reflecteren in klein verband. 

 • De workshops zijn in Culemborg. De locatie is kleinschalig en sfeervol met veel buitenruimte.
 • Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving, de locatie is ook met OV bereikbaar.
 • De workshopdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. Je bent vanaf 09:30 uur welkom voor koffie of thee en wat lekkers.

Iets voor jou? Je kunt je hier aanmelden

Je krijgt direct toegang tot het online gedeelte en het boek gaat nog dezelfde dag met de post mee. 

Start april

19-04, 18-05 en 21-06

Culemborg

VOLGEBOEKT

Start september

13-09, 11-10 en 08-11

Culemborg

Alle vragen beantwoord

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht of bel 06 811 32 472. 

 Voor wie is deze training bedoeld?

Met je werk als context, alle voorbeelden en opdrachten gaan over werksituaties. Als jij in een complexe omgeving werkt of de omgeving is van grote invloed op je werk, dan is dit voor jou. Bijvoorbeeld als je coördineert, adviseert, begeleidt, inricht, vormt, stuurt, leidinggeeft of beïnvloedt. Je leert hoe problemen in het zichtbare deel van die omgeving vaak veroorzaakt worden in het deel dat voorbij het zichtbare is. En welke vragen je kunt stellen om dat weer zichtbaar te maken.

Maar behalve de overduidelijke meerwaarde voor je werk, betekent je deelname ook ontwikkeling van jezelf. Je leert jezelf (opnieuw) beter kennen en groeit als mens. Al was het maar door alle vragen die je je tijdens je deelname stelt.

Wat kan ik na aanmelding verwachten?

Direct nadat je je hebt aangemeld, ontvang je je inloggegevens voor het online gedeelte van de training. Met deze inloggegevens heb je meteen toegang tot alle modules in de online leeromgeving. Volg ze niet allemaal direct na elkaar. Het is effectiever om maximaal één module per week te volgen en die helemaal door te werken. De modules die je voor de live trainingsdag niet gedaan hebt, kun je daarna gewoon alsnog doen.

Je krijgt ook het boek Rake Vragen toegestuurd op het door jou opgegeven postadres. Heb je het boek al? Geef het iemand cadeau! Je kunt vast iemand bedenken die er blij mee is.

Wat krijg ik als ik me aanmeld?

Allereerst een onvergetelijke ervaring die je heel veel nieuwe inzichten en mogelijkheden oplevert! Zowel privé als in je werk. De training bestaat uit:

 • 18 modules in een online leeromgeving + een bonus met 6 experts. Per module krijg je een video (totaal ongeveer 4,5 uur + 1 uur bonusvideo’s), mp3 van de video, transcript, reflectievragen, werkboek en extra tips;
 • 3 keer een trainingsdag in Culemborg van Siets Bakker om samen met anderen te oefenen, verdiepen en experimenteren;
 • op de 2e trainingsdag krijg je de kaartenset Rake Vragen en de toolbox;
 • na aanmelding krijg je het boek Rake Vragen toegestuurd;
 • aan het einde van de 3e trainingsdag krijg je een certificaat en nog 50 keer elke week een video met één van de Rake Vragen toegelicht;
 • je behoudt vanaf de 3e workshop nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving, inclusief alle updates;
 • uitnodigingen naar de masterclasses. De masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor deelnemers van deze training en die van het online programma. In de masterclass belichten we steeds één thema en neemt Siets je mee in de laatste ontwikkelingen.
Moet ik eerst de 1 daagse basis workshop volgen?

Nee hoor, je kunt gelijk meedoen. Je bent van harte welkom. Het is wel aan te raden om vooraf het boek te hebben gelezen.

Mijn werkgever betaalt voor mij en ik heb vooraf een factuur nodig. Hoe kan ik de betaling regelen?

Meld je aan en kies voor ‘overboeking’ bij betaalwijze. Je ontvangt direct een factuur per mail. Na betaling van de factuur is je aanmelding definitief en wordt het boek naar het door jou opgegeven ontvangstadres verstuurd.

Een andere mogelijkheid is om je werkgever te vragen contact op te nemen via contact@rakevragen.com met instructies voor facturering (sommige werkgevers werken met routecodes of inkoopnummers).

Hoeveel tijd kost deelname me?

De modules in de online leeromgeving zijn verdeeld over de trainingsdagen. Bij iedere training horen 6 modules, met in totaal ongeveer 1,5 uur aan videomateriaal. Steeds met een ander onderwerp als thema. In de video’s krijg je de concepten en theorie uitgelegd. Het is de bedoeling dat je vooraf in elk geval alle video’s bekijkt, zodat we de tijd in de training niet hoeven te gebruiken om de concepten uit te leggen. De video’s zijn ook als podcast te beluisteren.

Bij iedere module zijn specifieke opdrachten toegevoegd. Alle opdrachten zijn zo gemaakt, dat je ze direct kunt integreren in je dagelijkse praktijk. Werk dat je toch al ging doen. De meeste deelnemers blijken zelfs tijd te besparen, doordat ze minder tijd kwijt zijn aan voorbereidingen, anderen overtuigen, minder weerstand ontmoeten en direct interventies doen die direct de juiste beweging op gang brengen.

Je hoeft niet alle opdrachten van alle modules te doen. Het is als een buffet: je neemt een beetje van alles en van wat naar meer smaakt, neem je nog een beetje. Reken per training op 2 – 5 uur extra voorbereiding.

Krijg ik een certificaat of een bewijs van deelname?

Je krijgt een certificaat op de laatste workshopdag, nadat je alle drie de trainingsdagen hebt gevolgd.

Ik heb het boek gelezen. Wat kan ik dan nog leren?

Meer dan genoeg. Alle inhoud in de training is uniek en exclusief. Er is geen enkele inhoudelijke herhaling, wel veel verdieping en verbreding. Er is veel kennis dat niet in het boek is opgenomen (het moest een dun boek blijven, zodat ook mensen die niet van lezen houden, het zouden willen lezen). Daarnaast lees je een boek in je eentje, tijdens de trainingen en daar tussendoor leer je samen met anderen en is het veel interactiever door alle verschillende werkvormen.

Welke voorkennis is nodig?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De voorbeelden en opdrachten richten zich grotendeels op een werksituatie. Rake Vragen hebben het meeste effect wanneer jij als professional op een of andere manier invloed kunt uitoefenen op je omgeving. Als adviseur, beleidsmedewerker, leidinggevende, OR-lid, projectleider enzovoorts.

Ik weet al veel van systemisch werk, wat kan ik nog leren?

Als je bent opgeleid tot opsteller, systemisch coach of vergelijkbaar, dan is deze training een mooie aanvulling. De theoretische achtergronden zijn vrijelijk aangevuld met overlappende concepten uit onder andere Theory U, Deep Democracy en NLP.

Ik wil samen met mijn collega’s deelnemen. Kan dat?

In principe is het jullie besluit of je samen wilt deelnemen. Overweeg of je je vrij genoeg voelt in hun aanwezigheid en wat jouw leerproces het meeste versterkt. Ben je met meer dan 3 collega’s, neem dan vooraf contact op. Misschien is het dan beter om jullie deelname te spreiden, zodat jullie context niet te dominant wordt voor de andere deelnemers. Het is ook mogelijk om de training als een in company aanbod op te nemen. De voorbeelden en opdrachten worden dan op jullie specifieke situatie aangepast.

Per persoon die deelneemt, moet je apart aanmelden. Het is niet toegestaan je inloggegevens te delen met iemand anders.

Wat zijn de mogelijkheden na mijn deelname aan deze training?

In alle groepen ontstaan nieuwe verbindingen en netwerken. Er is een supervisiegroep waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast zijn er twee keer per jaar exclusieve Masterclasses. Hiervoor kun je je alleen aanmelden als je deze training of het 100% Online Programma hebt gevolgd. Je krijgt een uitnodiging per email. De Masterclasses gaan over actuele onderwerpen; je krijgt er de nieuwste inzichten en vaak zijn er gastsprekers.

Wanneer is deelname aan deze training níet geschikt voor mij?

Als je gelooft dat je geen enkele invloed hebt op je omgeving of je voert alleen voorgeschreven procedures uit, dan is dit niet voor jou gemaakt.

Maatregelen tegen verspreiding COVID-19

 • We volgen de verplichte corona maatregelen maar voegen geen eigen maatregelen toe. Je kunt veilig deelnemen zonder mondkapje of sneltest. De locatie en het programma maken 1,5 meter afstand houden mogelijk.
 • Bij klachten blijf je natuurlijk gewoon thuis. 
 • Voor degenen die wegens corona niet mee konden doen, is er de mogelijkheid aan om een week later van 15:00 tot 17:00 de workshop online in te halen.

Start april

19-04, 18-05 en 21-06

Culemborg

VOLGEBOEKT

Start september

13-09, 11-10 en 08-11

Culemborg