cript> in 3 levels systemisch werken doorgronden en toepassen

Rake Vragen in 3 levels

Nog beter je best doen is niet langer een oplossing. Ook slimmer werken of het beter weten niet.

De problemen van nu vragen nieuwe oplossingen, met nieuwe tools. Op een slimme manier aangeboden.

Rake Vragen in 3 levels

Nog beter je best doen is niet langer een oplossing. Ook slimmer werken of het beter weten niet.

De problemen van nu vragen nieuwe oplossingen, met nieuwe tools. Op een slimme manier aangeboden.

3 levels
volg ze alle drie
18 modules
vol praktische diepgang
500+
tevreden deelnemers
1 vraag
kan al het verschil maken
Kom verder door gebruik te maken van Rake Vragen die zichtbaar maken waarmee het probleem verbonden is. Leer jezelf de denkwijze achter de methode te gebruiken en weet voortaan precies waarop je je aandacht succesvol kunt richten.

dit is voor jou

 • als je meer wilt van systemisch werken of Rake Vragen

 • als reizen of deelnemen in een groep je op dit moment niet zo past

 • als je voelt dat je jezelf en de manier waarop je dingen doet, opnieuw moet uitvinden

 • als je nergens aan vast wilt zitten en toch jezelf wilt uitdagen

 • als je al veel kennis en ervaring hebt en dat wilt verrijken

 • als je jezelf steeds wilt blijven ontwikkelen

 • als je het zwaar gehad hebt de afgelopen twee jaar en op zoek bent naar andere manieren van werken en denken

 • als je weet dat online werken juist heel voedend kan zijn

Ik weet genoeg en wil meedoen

de 3 levels van Rake Vragen

Level 1

Rake Vragen als tool


Een vraag wordt een tool als je alle soorten antwoorden die gegeven kunt horen en als weet waar de vraag vandaan komt, hoe ook jouw systemen een rol spelen. Je leert hier ook hoe belangrijk het is om het niet te hoeven weten en hoe je dat doet.

Level 2

Rake Vragen als methode


Een methode kun je hanteren als je goed weet wat jouw eigen plek is. Dit combinatie met kennis van systemisch werken en een aantal veel voorkomende vragenseries, maken dat je Rake Vragen als methode zult kunnen hanteren.

Level 3

Rake Vragen als denkwijze


Het moeilijkste is misschien nog wel hoe je je intentie moet terugtrekken maar ook dat is te leren. In level 3 pakken we de diepte, samen met de designregels van Rake Vragen en hoe je holding space maakt voor als het oncomfortabel wordt.

Alles online. Beter dan je verwacht. Meer dan je denkt.


Online leren kan beter dan je verwacht. Slim ingericht en steeds uitdagend. We hebben veel persoonlijk contact en helpen je om bij de les te blijven. Letterlijk ;-)

een abonnement op leren

18 modules

Ieder level bestaat uit 6 modules in de online leeromgeving. Iedere module bestaat uit een (ondertitelde) video, met transcript en .MP3, reflectievragen en een praktijkopdracht.

online werkcolleges

Iedere maand is er een live online werkcollege van 2 uur met je eigen leergroep. Hierin kun je oefenen onder de bezielende begeleiding van Siets Bakker en ontmoet je andere deelnemers.

coaching

Kies voor het jaarabonnement en krijg 3 x een persoonlijke coaching. Kies een van de 12 zeer ervaren coaches, het moment dat jou past en waar je de coaching over willt laten gaan. 

certificaat

Exclusief bij het jaarabonnement: als jij er klaar voor bent, start je de spetterende eindopdracht in 3 delen. De eindopdracht zorg voor verankering van alles wat je geleerd hebt. 

stap gelijk in en plan je werkcolleges

21

feb
10:30

werkcollege

de volgende is 2 mrt 15:00

23

feb
15:00

werkcollege

de volgende is 21 mrt 10:30

25

feb
13:30

werkcollege

de volgende is 25 mrt

beperkt aantal plaatsen

Het aantal plaatsen per werkcollege is beperkt. Zo zorgen we voor lekker veel persoonlijke aandacht tijdens de werkcolleges. Na het afsluiten van je abonnement kun je je in de online omgeving direct voor de werkcolleges inschrijven.

null

"Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest om thuis te studeren. De lessen duren een 15 minuten dus je hebt altijd het gevoel dat je evolueert en bovendien wordt je nog persoonlijk begeleid."


Marijke Vervaet

psychotherapeut

voor als je wilt

 • denken voorbij problemen en snel zien waar ze mee verbonden zijn

 • dat je steeds nieuwe ideeën krijgt

 • dat je gesprekken sneller en moeiteloos de kern raken

 • dat de impact van jouw persoonlijk leiderschap verdubbeld wordt

 • dat je vanuit flow snel verder komt, zonder dat het veel energie vergt

 • dat je problemen in één keer kunt oplossen, doordat je de onzichtbare structuren achter het probleem zichtbaar te maken

Ja, dit wil ik

stap voor stap

95,-
per maand
 • ideaal als je het nog niet zeker weet
 • maandelijks toegang tot het volgende level
 • deelname aan de werkcolleges zo lang je abonnement loopt

aan de slag

285,-
225,-
per kwartaal
 • voordelige keuze als je alleen inhoud wilt
 • direct toegang tot level 1, 2 en 3
 • deelname aan de werkcolleges zo lang je abonnement loopt
 • direct toegang tot de Rake Vragen community en bibliotheek

compleet

1.995,-

€995,-

per jaar
 • een complete opleiding met veel persoonlijk contact
 • alles van 'aan de slag'
 • 3 x een coaching
 • inspirerende eindopdracht
 • een certificaat na afronding van de eindopdracht
 • 5 bonus modules van andere experts (o.a. Els van Steijn)
 • genoeg tijd om je eigen leertempo te bepalen
 • uitnodigingen voor de exclusieve masterclasses
Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen door een mail naar contact@rakevragen.com te sturen.
Saskia Cohen
Ik ken de Rake Vragen, werk er graag mee en ben een groot fan. 
Daniël E. Brouwer
Ben benieuwd of ik hierna nog meer kan ontvastmaken :)
Monique de Heer
Geweldig helpende vragen, zeker in ingewikkelde casuïstiek waar de neiging om heel ver 'in te zoomen' in plaats van 'uit te zoomen' groot is.

een kijkje in de online omgeving

                   

opleiding Rake Vragen - 100% online

Voor wie is de opleiding Systemisch werken met Rake Vragen bedoeld?

Voor jou, als je beter wilt begrijpen hoe verborgen verbindingen ervoor zorgen dat je soms moeiteloos succesvol bent en een andere keer moet ploeteren voor een klein beetje resultaat. We zien in de praktijk dat veel deelnemers de opleiding als het ware twee keer volgen. De eerste keer laten ze de opdrachten en vragen over zichzelf gaan en wordt hun deelname onderdeel van de eigen persoonlijke ontwikkeling. De tweede keer krijgt de inhoud extra vorm in het toepassen in de werksituatie.

Wanneer kan ik beginnen?

Er zijn meerdere startmomenten per jaar. Je hoeft nooit langer dan 3 maanden te wachten. Kun je niet wachten? Geen probleem: start met de 5 modules waarin andere experts (o.a. Els van Steijn van De Fontein) vertellen hoe zij Rake Vragen gebruiken in hun leven en werk.

Hoe wordt de kwaliteit bewaakt?

Wij laten ons regelmatig auditen en zijn lid van NRTO, een vakvereniging voor training en opleiding. Het lidmaatschap gaat gepaard met een uitgebreid inhoudelijk onderzoek waarin opbouw, didactiek, processen en ontwikkeling stevig getoetst worden. Daarnaast evalueren we steeds met deelnemers en luisteren naar de feedback. De opleiding bestaat inmiddels 5 jaar en is zo steeds verder gegroeid in kwaliteit.

Ik heb al kennis van systemisch werk. Leer ik nog wel iets nieuws?

Eerdere deelnemers zeggen dat juist door Rake Vragen hun kennis en begrip van systemisch werk verdiept is. Rake Vragen maakt gebruik van dezelfde kennisbronnen als systemisch werk, maar is een heel andere interpretatie hiervan. De taal en toepassingen zijn heel anders. Juist dat verschil brengt je verder.

Mijn werkgever betaalt voor mij en ik heb vooraf een factuur nodig. Hoe kan ik de betaling regelen?

Meld je aan en kies voor ‘overboeking’ bij betaalwijze. Je ontvangt direct een factuur per mail. Na betaling van de factuur is je aanmelding definitief. Een andere mogelijkheid is om je werkgever te vragen contact op te nemen via contact@rakevragen.com met instructies voor facturering (sommige werkgevers werken met routecodes of inkoopnummers).

Hoeveel tijd vraagt deelname van mij?

Reken voor iedere module van level 1, 2 en 3 een uur per module voor het begrijpen, en nog eens een uur voor de reflectievragen en opdrachten. Het ritme van de opleiding is dat je gemiddeld één module per week doet; ieder level heeft 6 modules. Doe er in elk geval niet meer dan 2 per week. De eindopdracht kost gemiddeld 6 uur met een doorlooptijd van 4 weken.

Als je de opleiding op dit ritme volgt, doe je er 26 weken over. Je kunt de snelheid aanpassen aan je niveau en beschikbaarheid.

Wat als ik meer tijd nodig heb?

Je houdt 12 maanden volledig toegang tot alle informatie in de online omgeving, de werkcolleges en de aanspraak op coaching en certificering.

Hoe vaak zijn de werkcolleges en wanneer zijn deze gepland?

Ieder werkcollege wordt tenminste 6 x per jaar aangeboden. De data staan in de online leeromgeving, hier heb je na je aanmelding toegang toe. Je kunt je via de de online leeromgeving heel gemakkelijk aanmelden voor de werkcolleges.

Moet ik bij het werkcollege aanwezig zijn?

Je haalt natuurlijk het meeste uit je deelname als je de online werkcolleges bijwoont. Je kunt ook een werkcollege van hetzelfde level meerdere malen volgen. De werkcolleges worden niet opgenomen. Op deze manier is jouw privacy en die van anderen het beste gewaarborgd. Na je aanmelding krijg je toegang tot het platform. Hier kun je de data kiezen waarop je het werkcollege van ieder level wilt bijwonen. Meld je aan voor het moment dat voor jou het beste past.

Mijn collega wil ook meedoen, is het verstandig om ons tegelijk in te schrijven?

Jazeker. Vaak is het juist erg prettig om iemand in je directe omgeving te hebben die zich ook aan het bekwamen is in deze manier van denken en vragen stellen. Je kunt dan lekker met elkaar sparren en reflecteren. De coaching sessies volg je sowieso individueel.

Krijg ik een certificaat of een bewijs van deelname?

Je krijgt een certificaat als je de eindopdracht met goed gevolg hebt afgerond. Je bepaalt zelf of je de eindopdracht doet.

Waar bestaat de eindopdracht uit?

Het belangrijkste doel van de eindopdracht zou moeten zijn dat je zelf wilt testen hoe ver je bent. Welke delen heb je al goed onder de knie en welke behoeven nog aandacht? De eindopdracht is zo ontworpen dat het inspireert en verrijkt.

De eindopdracht bestaat uit een leerverslag, een kennistest en een analyse op een actuele casus uit de media. Voor je begint, krijg je gedetailleerde informatie over waar we op letten. Je antwoorden worden door Fem Jacobs en Siets Bakker beoordeeld en je krijgt bij ieder deel inhoudelijke feedforward.

Wat zijn de verschillen tussen deze opleiding en de opleiding op locatie?

Deze opleiding is 100% online. Dat geeft je de ruimte om je eigen tempo en ritme te bepalen. De lesstof is ingedeeld in 3 levels die in complexiteit toenemen. Je krijgt 3 persoonlijke coachings en je rondt de opleiding af met een eindopdracht.

In de opleiding Rake Vragen op locatie ligt het zwaartepunt op de drie trainingsdagen en is de lesstof ingedeeld in drie thema's. Je krijgt geen persoonlijke coaching.

Zijn er nog andere kosten? Bijvoorbeeld voor studiemateriaal?

Nee, er zijn geen andere kosten.

Kan ik gebruik maken van de STAP budget van maximaal € 1.000,-?

Ja zeker! Al onze trainingen en opleidingen komen in aanmerking voor de STAP subsidie van maximaal € 1.000,- Je kunt de subsidie aanvragen door een STAP-aanmeldingsbewijs naar de subisdieverstrekker te sturen. Klik op de pagina op aanmelden via STAP.
Als je subsidie-aanvraag wordt afgewezen omdat het budget op is, kun je in het volgende tijdvak opnieuw een aanvraag indienen.

                 

compleet

€ 995,- (ex. 21% BTW)