fbpx

Breakout tijdens

lockdown

Nog meer lockdown

Nog steeds leven we in een lockdown. Onduidelijk voor hoe lang. Onduidelijk hoe intens. De vaccinaties zijn begonnen, maar dat lost nog lang niet alle problemen op. Nu begint er ook aandacht te komen voor de psychische gevolgen van de lockdowns: de GGD rapporteert over zelfdodingen onder tieners, het AWVN vraagt aandacht voor aankomende verzuim onder medewerkers en het RIVM doet verslag over het dalende mentale welzijn. Het is ook niet niks waar we doorheen gaan.

In de serie ‘Breakout tijdens lockdown’ bied ik je een plek om even op adem te komen van de intensiteit van dit alles. We starten iedere werkdag met een online meeting die structuur geeft aan je dag en je uitnodigt om te verbinden en te ontmoeten. Met altijd een korte inleiding gebaseerd op systemische kennis, een oefening of opdracht die je direct in de breakout rooms doet en gelegenheid om te delen en verdiepen. Lees verder en bepaal of het ook iets voor jou is.

breakout tijdens lockdown

Structuur, inhoud en community

  • Iedere werkdag van 09:00 tot 09:30 uur kun je meedoen. We starten met een korte inleiding over één klein aspect van systemisch werken. Snacksize. Een mini-training. Dan is er ruimte om het uit te proberen, in de vorm van een opdracht of vraag.
  • We sluiten af met een gezamenlijke reflectie. Van 09:30 tot 09:45  uur is er ruimte voor jouw persoonlijke vragen of zorgen. Iedere werkdag weer. Zo voel je je gedragen.
  • We nemen de meetings op, zodat je het later in een besloten omgeving terug kunt kijken.
  • Het is niet gratis. Je kunt voor € 81,- ex. 21% BTW een abonnement kopen voor een serie van 10 meetings waardoor er 1 gratis is. Ik ben van plan deze series tot het einde van de lockdown aan te blijven bieden.
  • Je wordt lid van de community die we samen vormen. Een zwerm waarin alles er mag zijn. Waarin je welkom bent, precies zoals het nu is.

Nieuwe vragen, nieuwe antwoorden

Blijven ontwikkelen

Veel is stilgelegd. Maar dat betekent niet dat wij stil hoeven te staan.

Ontspannen

Met alle druk die er op bestaande systemen gezet wordt, is het des te belangrijker om ook te ontspannen.

Structuur

Elke werkdag van 09:00 tot 09:30 uur met uitloop naar 09:45 uur voor jouw persoonlijke vragen.

break out tijdens lock down

Ontmoeten

We ontmoeten elkaar. Niet alleen via Zoom, maar ook in de diepere lagen van verbinding die we hebben.

Systemisch

Rake Vragen en systemische kennis delen zijn de basis. Daar valt op dit moment het meest te halen.

Lachen

Lachen is een indicator van beweging. We creëren beweging en dus zullen we samen veel lachen.

Je kunt je nu aanmelden voor 3e serie; we starten maandag.

Data en tijden van de 3e serie

maandag 25 januari – dinsdag 26 januari – donderdag 28 januari – maandag 1 februari – dinsdag 2 februari – donderdag 4 februari – maandag 8 februari – woensdag 10 februari – donderdag 11 februari – vrijdag 12 februari*

De meetings starten om 09:00 uur en eindigen om 09:30 uur. Tot 09:45 uur is er nog ruimte voor vragen, verdieping en doorpraten.

* Let op: deze meeting start om 11:30 uur.

verander je mindset

van ANGST naar NIET-WETEN

je bent niet de enige

Reacties van deelnemers uit de eerdere series

Ik weet zó zeker dat het je goed zal doen, dat ik je graag garantie geef: je krijgt gewoon je inschrijfgeld terug als je je na 3 meetings toch terug wilt trekken. 

Ik deed de 1e serie mee maar de 2e niet. Ik mis de structuur van de meetings en het community gevoel.

anoniem

Niet-weten wat je precies kunt verwachten en toch voelen dat je hierbij wilt zijn en dat het je iets zal gaan brengen om weer verder te komen. De investering in tijd en geld meer dan waard, dankjewel Siets!

Marjolein

In deze periode zijn de breakout sessies bijzonder inspirerend en een warm moment om te verbinden, mijn vuurtje te voeden en een vlammetje door te geven. Ik vind de break-outs zo plezierig besmettelijk in deze ‘in de war tijd’: samen (stil) te zijn, inspiratie, een rake vraag die als een vlinder blijft fladderen. In het nu zijn, ont-wikkelen, aankijken wat gezien wil worden en loslaten wat nu niet meer dient. Voeding in deze ongemakkelijke ruimte!

Maartje

Deelnemen heeft op verschillende manieren meerwaarde: 1) Het hielp me om te reflecteren, door uit te zoomen en te zien en voelen wat er gebeurt. 2) Daarnaast heb ik mijn kennis van het systemisch werk op kunnen frissen en uitbreiden. 3) En als derde heeft het me nieuwe contacten opgeleverd.

Hajo Rietman

Mijn deelname aan de eerste serie ‘Breakout tijdens lockdown’ bracht me verbinding met anderen en mezelf. Het delen van mijn gewaarzijn met anderen zorgde voor beschikbaarheid. De structuur van een afspraak in de ochtend was voor mij een fijne bijkomstigheid in een redelijk structuurloze tijd met onregelmatigheid in werken.

Angelique van Gompel

Door mee te doen heb ik een stukje vrijheid teruggepakt als mens: vrij van alle labels die mij zijn opgeplakt en ik als waarheid was gaan ervaren.

Froukje Keuning

Deze meetings brengen moeiteloze verbondenheid, inspiratie vanuit het systemisch perspectief én een kort en krachtig ‘opschut-moment’. Dat krijg je als je jezelf bij, door en met Siets een ‘Breakout tijdens de lockdown’ gunt. Mij heeft het dichter bij mijn levenskracht gebracht 🙂

Maritha van Osch

Deze unieke tijd leren omarmen en in verbondenheid met jezelf en anderen vanuit het nu een toekomst vorm te geven. Dat is wat Siets brengt met deze ‘Breakouts tijdens lockdown’.

Filip Geuens

Siets heeft een super manier gecreëerd om \\\’uit te breken\\\’, de dag te starten met een positieve, verbindende en verhelderende gedachte. Licht, met humor en altijd \\\’raak\\\’.

Fyke van Amerongen

Gastsprekers

In iedere serie nodig ik 2 x een gastspreker uit. Iemand die dezelfde kennisbronnen gebruikt als ik. Iemand met net zoveel ervaring en passie voor het werk als ik. Iemand die het weer heel anders doet dan ik. Want ook dat is ontmoeten en verbinden. In de 3e serie kun je de volgende gastsprekers verwachten:

Ton Damen

Ton Damen

1 februari

Ton laat je luisteren. Op manieren die je nog niet eerder gehoord hebt.

Demian Burgenik

10 februari

Demian is een meester in waarnemen. En daar voegt hij dan humor en kennis aan toe.

Demian Burgenik

De systemische kennis en technieken

  • zijn leuk om te leren, wat je achtergrond ook is.
  • zorgen dat je 100% toegang houdt tot al je vermogens, hoe groot de druk soms ook is.
  • helpen je om betekenis te geven aan wat er in de wereld om je heen gebeurt.
  • brengen je in contact met de toekomst die aan het ontstaan is.
  • geven je handvatten om het met anderen te delen.

Alle vragen beantwoord

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een bericht

Waarom is het niet gratis?

Er komt veel meer gezondheid in het geheel als we een goede uitwisseling organiseren. Je krijgt veel, meer dan je verwacht. Al zou er maar één meeting tussen zitten die belangrijk voor je is, dan levert het al oneindig veel meer dan je investering op. Als je niet wilt betalen, is het beter om niet mee te doen.

Wat kan ik verwachten?

Direct nadat je je hebt aangemeld, ontvang je je inloggegevens voor een besloten deel van mijn website. Hier zal ik alle opnames en oefeningen plaatsen. Je vindt hier ook alle links voor de Zoom-meetings. Je hebt hier 12 maanden toegang toe.

‘s Morgens om 07:00 uur krijg je een mail met de link naar de meeting van die dag toegestuurd. De afzender is contact@rakevragen.com. Het is handig om dit adres toe te voegen aan je adresboek. Zo voorkom je dat de mail per ongeluk in de spam terechtkomt.

We starten stipt om 09:00 uur met een introductie en uitleg van één aspect van systemisch werken. Bijvoorbeeld over wat een systeem eigenlijk is, hoe je weet of iets een probleem of symptoom is of over de volgorde waarin je contact moet maken. Soms zullen er gastsprekers zijn, ervaren mensen op gebied van systemisch werk. Vervolgens krijg je een oefening, vraag of opdracht die je meteen in de breakout room toepast. Daarna is er gelegenheid om ervaringen te delen en te verdiepen. Om 09:30 uur ronden we af.

Als je persoonlijke of professionele vragen hebt, kun je nog even blijven. We nemen tot 09:45 uur de tijd om die te beantwoorden.

De meetings worden opgenomen en staan voor het einde van de dag in de besloten online omgeving.

Waarom niet gewoon nog eens dagstarts?

De dagstarts zijn geboren uit wat er gaande was in de eerste lockdown. Toen was het ontzettend nodig om iets te creëren dat zou voorkomen dat we in een kramp terechtkwamen. Nu is de situatie anders. Het is nu ook belangrijk om echt vaardig te worden in het herkennen waar iets bij hoort, welke patronen en loyaliteiten actief zijn en wat je kunt doen om beweging te brengen. Daarom nu meer aandacht voor kennisoverdracht/trainen dan alleen reflecteren.

Hoe lang duurt het?

Je meldt je aan voor een serie van 10 meetings. Als de serie is afgelopen, bepaal je of je opnieuw een serie wilt volgen. Het is mijn intentie om tot het einde van de lockdown deze series te blijven aanbieden. Als je één of meerdere meetings niet aanwezig kunt zijn, kijk je gewoon later de opname terug.

Welke voorkennis is nodig?

Geen enkele. Alle kennis en ervaring die je wel hebt, zijn welkom, zonder voorbehoud. Je aanwezigheid is belangrijker dan wat je weet. In de 1e serie namen mensen deel met een uitgebreide achtergrond in systemisch werken, Rake Vragen enzovoorts, maar voor minstens net zoveel mensen was het helemaal nieuw. Een ieder vertaalt de inhoud gemakkelijk naar zijn/haar eigen context.

Moet ik alle meetings live bijwonen?

Je moet helemaal niets. Je bent live aanwezig bij de meetings wanneer jij wilt en kunt. De opnames kun je altijd later nakijken. We maken een besloten groep op LinkedIn waarin je oproepen kunt plaatsen of beantwoorden om bijvoorbeeld samen een opname te bekijken of een oefening nog eens te herhalen en verdiepen.

Wanneer start de 3e serie?

De 3e serie start op maandag 25 januari. Iedere werkdag is er van 09:00 tot 09:30 uur een meeting, met daarna nog 15 minuten extra voor persoonlijke vragen. De dagen dat je niet beschikbaar bent, kun je dus later gemakkelijk terugkijken.

Kan ik me nog bedenken?

Ja hoor. Ik weet zó zeker dat het je goed zal doen, dat ik je graag garantie geef: je krijgt gewoon je inschrijfgeld terug als je je na 3 meetings toch terug wilt trekken. 

Hoe zit het met mijn privacy?

Je privacy is zo goed mogelijk beschermd. We gebruiken Zoom als platform. Sinds de 1e lockdown heeft dit platform grote stappen gezet in de beveiliging en volgens mijn informatie is het net zo veilig als andere platformen. De opnames worden alleen gepubliceerd in de besloten online omgeving. Ik zal je gegevens nooit delen. Dit is wat ik kan doen om jou privacy te waarborgen.

Kan ik samen met een collega of partner deelnemen?

Ja natuurlijk. Maar je aanmelding is persoonlijk. Als je samen wilt deelnemen, dan moet je je allebei aanmelden. Er is dan – systemisch gezien – voor beiden een eigen, echte plek.

Ik heb al een uitgebreide systemische scholing, heb ik er dan wel wat aan?

Waarschijnlijk wel 🙂 Het gaat in de series niet alleen om systemische kennis, maar vooral om het hanteren in het moment, de structuur die de meetings bieden en het ontmoeten van anderen op een betekenisvolle manier.

Wat als er al een paar meetings geweest zijn?

Je kunt op elk moment instromen. De meetings die al geweest zijn, kun je direct terugkijken in de online omgeving.

Krijg ik ook toegang tot de opnames van de 1e en de 2e serie?

Ja, je kunt toegang krijgen tot de 1e en 2e serie tegen gereduceerd tarief. Iedere serie vormt een geheel, alle meetings zijn uniek en verschillend. Als je geinteresseerd bent in de praktische kant van systemisch werk, is het meer dan de moeite waard. Klik hier om toegang tot de opnames van de 1e serie te kopen en klik hier voor toegang tot de opnames van de 2e serie.

breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown breakout tijdens lockdown