cript>Rake Vragen

Leestip

Systemisch wijzer

Siets Bakker en Leanne Steeghs


‘Dat is het boek dat ik wil schrijven’ zeiden Leanne en ik min of meer tegelijk tegen elkaar. We hadden beiden het idee om een heel praktisch boek te schrijven waarin we onze ervaringen met systemische kennis in de praktijk zou opnemen. Zo’n boek met lekker veel voorbeelden en tips. We keken en elkaar aan en lachten. Zo is dit boek begonnen.

Leanne en ik over het boek

Bij onze vrienden van managementboek.nl namen we een video op over ons boek. Zie je hoe enthousiast we zijn?

Wat is systemisch werken?

Uit het boek: ‘Systemische wijsheid is zeker niet iets dat ontwikkeld of aangemaakt hoeft te worden. Het is er al. Zowel bij jou als persoon als in de groepen, teams en organisaties waar je deel van uitmaakt. Als een enorme bron van informatie waar we met zijn allen veel meer gebruik van kunnen maken. Ook in onze cultuur, opvoeding en onderwijs.

Door je eigen systemische wijsheid ‘aan te zetten’, boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je staat in verbinding met een groter geheel en komt in een diepere laag van ‘weten’, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De toegangspoort tot je systemische wijsheid is je eigen lichaam. We zijn zo gewend om via ons hoofd kennis te verwerven, dat onze systemische wijsheid vaak minder (bewust) ontwikkeld is. ‘Systemisch wijzer’ worden is leren voelen, vertrouwen en durven acteren op de signalen die er zijn. Vanuit je omgeving én vanuit je lichaam.’

Meer leestips

Siets Bakker is behalve auteur ook eigenaar van een uitgeverij die gespecialiseerd is in systemisch werken. Ze heeft meegewerkt aan vele publicaties en kent als geen ander het aanbod. Klik op het boek voor meer info.

null

Corporate tribes

Jitske Kramer en Danielle Braun

null

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap
Stephan Covey

null

Systemisch adviseren
Siebke Kaat en Anton de Kroon

null
Slimmer met het systeem 
Imre Tijse Klassen