De bestseller Rake Vragen

Rake Vragen brengen beweging in situaties die vastzitten.
0 +
Boeken verkocht
0 sterren
Reviews
Top
Management boeken

Hard werken om problemen op te lossen is niet meer nodig

Het boek Rake Vragen laat je zien hoe je door het stellen van vragen, de verborgen systemische verbanden zichtbaar maakt. Dat problemen, die eigenlijk symptomen zijn, dan eigenlijk als vanzelf oplossen.

Boek Rake Vragen: lees zoals jij wilt

rake-vragen-3d-1771x2000

€ 24,95

incl. 9% BTW

€ 14,95

inc. BTW

€ 14,95

inc. BTW

Zoek naar de reden voor een probleem. Vind wat er vast zit. Dat is waar Rake Vragen je bij helpen. Door het stellen van rake vragen komt er beweging in situaties die vastzitten. In je werk of privé. Bij jezelf en anderen.


Van wie is dit probleem?
Is het van jou of hoort het elders?

Waar moet de toestemming voor beweging vandaan komen?

Wat raak je kwijt als je dit probleem niet meer hebt?


Stap voor stap leer je in dit boek hoe je dat doet, van die Rake Vragen stellen. Aan de hand van kant-en-klare vragen. Maar ook door zelf rake vragen te gaan formuleren.


En vooral, hoe je de vraag zo stelt, dat hij raak is.


Lees op de manier die bij jou past!

Boekbespreking

“Je wordt gewoon praktisch meegenomen hoe je een Rake Vraag stelt!”Annelies Meijers – Bookspace NL

“Als het probleem nog niet opgelost is, dan moet ik gewoon nog even verder zoeken.”

ijn eerste dag in mijn eerste echte baan kan ik me nog goed herinneren. Ik kreeg autosleutels en een telefoon in mijn handen gedrukt, vanaf dat moment was ik een personeelsmanager. ‘Wat doet een personeelsmanager hier eigenlijk?’ vroeg ik aan de directeur. ‘Geen idee’ zei hij ‘ga het maar uitzoeken.’ Ik liep zijn kantoor uit op zoek naar mijn werkplek. Nog voor ik die bereikte kreeg ik een stapel dossiers in mijn handen. ‘Dit zijn de dossiers van medewerkers die ziek zijn. Jij moet dit oplossen. Oh ja, de dossiers zijn niet compleet.’ Ik vond mijn bureau en ging zitten. ‘Hier zijn twee ontslagzaken, die moet jij nu doen.’ zei een andere collega.

Op dat moment besloot ik: elk probleem is oplosbaar. Als het probleem nog niet opgelost is, dan moet ik gewoon nog even verder zoeken.

Het wetenschappelijke bewijs hiervoor kan ik niet leveren, ik ben er ook niet zo in geïnteresseerd. Het besluit dat alles oplosbaar is heeft namelijk onnoemelijk veel beweging gebracht, bij mij en bij de organisaties, teams en mensen met wie ik werk.

En dat kan ook bij jou.

Met het Rake Vragen boek ga je dat ervaren.

Want waar beweging ontstaat, lost het probleem zich op.

Benieuwd?

Wat brengt het Rake Vragen boek je?

Het Rake Vragen boek brengt je verder, wat je achtergrond ook is. Ook als je een ervaren opsteller of coach bent mengen Rake Vragen zich gemakkelijk met alles wat je al weet en kunt. Als je juist wilt beginnen met systemisch werk, brengen Rake Vragen je in beweging.

De ervaring van Corinne

 “Ik spreek een technisch consultant, die tijdelijk wordt ingehuurd om een afdeling te optimaliseren. Hij is een kei in zijn vakgebied. Ik luister naar de casussen waar hij mee worstelt. Ik voel mee en zie het voor me. “Waar word je steeds opnieuw toe uitgenodigd?” vraag ik hem. Hij valt stil en realiseert zich dat hij altijd in het gat springt om het te fixen. “Mag het ook mislukken?”. Ai, die raakt vanbinnen, hij verkrampt, want dat dóe je niet, zo is hij niet opgevoed door zijn vader.

Gewoon, door enkele Rake Vragen, waarmee de wijsheid in de cliënt zelf wordt aangeraakt en geopend. Want alles is er al. En precies dáár helpen Rake Vragen mee! Ik zet ze met plezier en ontspanning in!”

Corinne Kassels – coach & trainer

Rake Vragen brengt je verder als...

‘Ik had wel eens eerder gehoord van systemisch werken maar ik vond het allemaal ingewikkeld en gedoe. Maar zoals het in dit boek staat is het eigenlijk gewoon heel logisch.’

“Soms, heel soms heeft een boek, zelfs als je nog maar op de helft bent een duurzaam, blijvend effect op je leven en de manier waarop je werkt. Dit is zo’n boek. Eindelijk valt het op zijn plek, alles wat ik al wist, alles wat altijd tegen mij wordt gezegd en alles wat ik nog wilde leren. Aanrader dus!”

“Goed geschreven, leest makkelijk weg en zet je tegelijkertijd enorm aan het denken. Subtiel, in methode en wijze van schrijven. Verstopte lagen van je eigen denken en doen worden zichtbaar. Tegelijkertijd kan je zelf beslissen hoe diep je wilt gaan. Geen zweverige theorie, maar concrete voorbeelden.”

“Het boek leest gemakkelijk. Waar er soms wat wollige taal wordt gebruikt als het gaat over systemen, onderstroom en onzichtbare lagen, weet Siets Bakker de lezer in klare taal uit te leggen welke vragen je kunt stellen die helpen om situaties die vastzitten, open te breken. Een must-have!”

“Prettig, helder, consistent en origineel geschreven. Siets Bakker maakt lastige begrippen uit het systemische werk bijna tastbaar.”

“Dit boek zet aan tot beweging en actie. Het daagt je uit om situaties anders te benaderen. Het geeft je tips en tools om er een rake vraag over te stellen waarmee je beweging op een diepere laag creeërt.”

Ook beschikbaar in andere talen

Engels

€24,95
incl. 9% BTW

Spaans

€24,95
incl. 9% BTW

Deens

€24,95
incl. 9% BTW

Ralph Mingelers

"Wat een slimme vrouw Siets Bakker en wat een geweldig boek; Rake vragen. Zonder poespas naar de kern."

Hilbrand Westra

"#RakeVragen (RV) is een absolute must have voor mensbegeleiders. Ik denk dat het boek van Siets ook iets van haar grondtoon draagt. Geaard; gegrond zonder poespas, recht op de vraag af, maar ook kwetsbaar. Wellicht (h)erken ik iets in haar toon."

Tessa Weber

"Ja, hij is binnen! Dank Siets Bakker, blij mee 😃👍🌸 #aanrader"

Het Rake Vragen boek is interessant voor ervaren opstellers, maar ook voor mensen die simpelweg verder willen. Rake Vragen brengen je altijd verder. Stel de vraag hardop aan een ander of in stilte aan jezelf. En laat de stroom toe.

Scroll naar boven