fbpx

BizzModell podcast

 

“Evolutie rust nooit” 

met Dharminder Biharie

Een podcastserie over business innovatie: hoe zorg je dat je blijft innoveren? En op welke manieren kun je dat doen? Dat zijn de kernvragen van Dharminder Biharie.

Bizzmodell podcast met Dharminder Biharie

Luister op je eigen favoriete kanaal

Klik hieronder op je eigen favoriete kanaal om de podcast te beluisteren. Klik op de afbeelding voor deel 1 en op ‘hier’ voor deel 2. 

klik hier voor deel 2

klik hier voor deel 2

klik hier voor deel 2

klik hier voor deel 2

klik hier voor deel 2

In deel 1 van de BizzModell podcast

Als mens hebben wij twee oren en één mond. Daarmee heeft moeder natuur of God, afhankelijk waarin je gelooft, een signaal afgegeven. Het stellen van Rake Vragen geeft jou als persoon gereedschap waarmee je kunt uitzoomen op de problematiek. Met Rake Vragen maak je belemmeringen zichtbaar en weet je hoe de beweging weer terug te brengen. Je weet eerder waar een antwoord bij hoort. Want is het een probleem of een symptoom? Is het probleem van nu of speelt het al veel langer?

In deel 2 van de BizzModell podcast

In organisaties zijn wij geneigd om analytisch te denken en te doen. Immers zo worden we vaak onderwezen en opgevoed. Er is een probleem en dat lossen we zus en zo op. Heel herkenbaar voor de meeste mensen. Maar wil je als organisatie verder en over de analytische schutting heen kijken, dan is systematisch werken en het activeren van je systeembrein een betere manier. Zo zijn de problemen vaak een symptoom van iets anders. Het loont echt om met Rake Vragen aan de slag te gaan. Want de antwoorden kunnen je zoveel inzichten geven. Luister mee naar deel 2 hoe je Rake Vragen binnen organisaties kunt toepassen.

Klik hier voor alle afleveringen van de BizzModell podcast.

Siets Bakker stelt Rake Vragen met uitroeptekens

Meer luisteren?

Check éen van de andere podcasts of kies één van de luisterboeken, ingesproken door Siets Bakker.

luisterboek Systemisch wijzer door Siets Bakker en Leanne Steeghs
luisterboek Rake Vragen

klik hier voor meer